Buzz

«White House Down». Ο Ρόλαντ Εμεριχ εναντίον του Λευκού Οίκου. Ξανά!

στα 10

«Οι σχέσεις μου με την προεδρική κατοικία δεν είναι οι καλύτερες. Την πρώτη φορά που κινηματογράφησα τον Λευκό Οίκο, φοβάμαι ότι τον ανατίναξα», λέει ο Ρολάντ Εμεριχ για τη «Μέρα Ανεξαρτησίας», στην οποία η κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ πέφτει θύμα των εξωγήινων. Στη νέα του ταινία, ευτυχώς οι ζημιές είναι σημαντικά λιγότερες.

«White House Down». Ο Ρόλαντ Εμεριχ εναντίον του Λευκού Οίκου. Ξανά!

Ο Τζέιμι Φοξ υποδύεται στο «White House Down» τον Ομπάμα, συγνώμη, τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ, τον νεαρό υποψήφιο πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών, που είναι ο μόνος άνθρωπος που στέκεται ανάμεσα στην ελευθερία του και την σύλληψη του από μια ομάδα μισθοφόρων που εισβάλουν στον Λευκό Οίκο.

Το σενάριο της ταινίας, γραμμένο από τον σεναριογράφο του «Zodiac» και του «The Amazing Spiderman», Τζέιμς Βάντερμπλιντ έχει σύμφωνα με τον ίδιο σαν σημείο αναφοράς «old school» περιπέτειες όπως το «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει»: «Τα τελευταία δέκα χρόνια οι περιπέτειες, εχουν γίνει μάλλον σκληρές και ιδιαίτερα σκοτεινές. Είχα πεθυμήσει τις ταινίες που προσφέρουν μεγάλο θέαμα για κατανάλωση ποπ κορν. Και είμαι σίγουρος ότι κι άλλοι άνθρωποι τις είχαν επιθυμήσει επίσης».

Ενας από αυτούς ήταν φυσικά και ο Τσάνινγκ Τείτουμ ο οποίος βρήκε την ιδέα μιας εισβολής στον Λευκό Οίκο εξαιρετική και αυτή μιας ηρωικής περιπέτειας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. «Πάντα ήθελα να κάνω μια ταινία σαν αυτή, να πυροβολώ και να πηδάω μέσα από παράθυρα. Είναι το είδος των ταινιών με τις οποίες μεγάλωσα και χαίρομαι που έπαιξα έναν τέτοιο ρόλο, όσο ακόμη είμαι αρκετά νέος και το κορμί μου αντέχει. Δεν νομίζω ότι σε μερικά χρόνια θα μπορούσα να το κάνω».

Οσο για τον Τζέιμι Φοξ, ο ηθοποιός δέχτηκε αμέσως να παίξει τον πρόεδρο των ΗΠΑ και λέει πως βρήκε έμπνευση τόσο στην ερμηνεία του Χάρισον Φορντ στο «Air Force One»: «ποιος μπορεί να ξεχάσει την ατάκα “Get. Off. My. Plane”» λέει, αλλά και στον Μπαράκ Ομπάμα τον οποίο έχει γνωρίσει από κοντά. «Υπάρχουν στιγμές στο φιλμ που κλείνουμε το μάτι στον πρόεδρο, κάποιοι λόγοι που ο χαρακτήρας μου βγάζει και μερικές ακόμη στιγμές, αλλά ελπίζουμε να καταλάβει ότι δεν βασίσαμε όλο τον χαρακτήρα μου πάνω του». Υποθέτουμε το γεγονός πως πρόκειται για μια χολιγουντιανή ταινία και μάλιστα του Ρόλαντ Εμεριχ, θα τον βοηθήσει να μην έχει πολλές αμφιβολία...

Δείτε στο gallery τις πρώτες φωτογραφίες από το φιλμ, με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ, τον Τζέιμι Φοξ αλλά και την Μάγκι Τζίλενχαλ που υποδύεται στο φιλμ την υπεύθυνη ασφαλείας του προέδρου.