Buzz

«Love and Friendship»: Για νοσταλγούς των ‘90s και… της Τζέιν Οστεν

στα 10

Ο ένας από τους αγαπημένους μας σκηνοθέτες των ‘90s, ο Γουιτ Στίλμαν, ετοιμάζει ταινία με καστ που τον έχει ήδη σημαδέψει ανεξίτηλα.

«Love and Friendship»: Για νοσταλγούς των ‘90s και… της Τζέιν Οστεν

Ο Γουιτ Στίλμαν ήταν ο σκηνοθέτης που με τρεις ταινίες, το «Metropolitan», το «Barcelona» και το «Last Days of Disco», αποτύπωσε κινηματογραφικά ανεξάρτητο πνεύμα και ολόκληρη την ιδιοσυγκρασία των ‘90s, σε ύφος πιο κοσμοπολίτικο και πνευματώδες από τη γενιά του.

Από τότε… σχεδόν σιωπή, με διάλειμμα το αμήχανο «Damsels in Distress» του 2011. Κι αν η σειρά του για το amazon, το «Cosmopolitans», έχει πάρει το πράσινο φως και ετοιμάζεται για τα πρώτα του επεισόδια, ο Γουιτ Στίλμαν παίρνει φόρα κι έρχεται και στη μεγάλη οθόνη, με τρόπο όμως νοσταλγικό.

Διαβάστε ακόμη: Γουίτ Στίλμαν: Σινεμά με class

Η ταινία του θα λέγεται «Love & Friendship» και βασίζεται στο «Lady Susan», το μυθιστόρημα της Τζέιν Οστεν που, ωστόσο, δεν εκδόθηκε παρά μετά το θάνατό της. Τοποθετημένη στο 1790, η ιστορία παρακολουθεί την πανέμορφη χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον, η οποία εγκαθίσταται για ένα διάστημα στην έπαυλη των πεθερικών της, ώσπου να κοπάσουν τα κουτσομπολιά για τις ερωτικές της περιπέτειες που έχουν αναστατώσει τη Λονδρέζικη αριστοκρατία. Οσο, όμως, βρίσκεται εκεί, η Σούζαν αποφασίζει να μην αφήσει το χρόνο να πάει χαμένος, αλλά να εξασφαλίσει ένα σύζυγο για τον εαυτό της κι έναν ακόμα, για την απρόθυμη κόρη της, Φρεντερίκα.

Διαβάστε ακόμη: Berlinale 2015, Το Φεστιβάλ Βερολίνου βλέπει τηλεόραση

Love and Frieandship Cover 607

Για ακόμα περισσότερο cuteness, πρωταγωνίστριες του «Love & Friendship» θα είναι η Κέιτ Μπέκινσεϊλ και η Κλόι Σεβινί (όχι, δε θα παίζει την κόρη, αλλά την επιστήθια φίλη της Σούζαν), οι δυο ηθοποιοί που στελέχωσαν το «The Last Days of Disco» και του έδωσαν χρώμα, ζωντάνια κι εξαιρετικά χτενίσματα.

Προσθέστε και τον Στίβεν Φράι στο καστ και, ναι, αυτή είναι μια Τζέιν Οστεν που ανυπομονούμε να δούμε. Απλώς για το χάζι, θυμηθείτε παρακάτω το τρέιλερ του «The Last Days of Disco» ή τον Κόλιν Φερθ ως εμβληματικό ήρωα της Τζέιν Οστεν.