Φεστιβάλ / Βραβεία

«Where to Invade Next»: Η μεγάλη επιστροφή του Μάικλ Μουρ!

στα 10

Το νέο εδώ και έξι χρόνια ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο επερχόμενο Φεστιβάλ του Τορόντο και υπόσχεται γέλιο, πολιτική πρόκληση και αντιδράσεις...

«Where to Invade Next»: Η μεγάλη επιστροφή του Μάικλ Μουρ!

Με απόλυτη μυστικότητα - όχι ακριβώς χαρακτηριστικό του - ετοιμάσε ο Μάικλ Μουρ το νέο του ντοκιμαντέρ, έξι χρόνια μετά το «Capitalism: A Love Story», το οποίο ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο που φέτος διεξάγεται από τις 10 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Με ένα βίντεο του στο Periscope αποκάλυψε τι ακριβώς είναι το «Where to Invade Next», εκτός από το προφανές που συνθέτει τη μανία της αμερικανικής κυβέρνησης να εφευρίσκει πολεμικούς στόχους προκειμένου να κρατά σε εκρήγορση το πολεμοχαρές ηθικό του λαού της και τα εκατομμύρια που διακυβέυονται πίσω από αυτό.

«Είναι μια ταινία επικής φύσης», σημειώνει ο Μάικλ Μουρ. «Υπάρχει αυτή η συνεχής ανάγκη να έχεις ένα έχθρο - που βρίσκεται ο επόμενος εχθρός ώστε να κρατήσουμε ζωντανό το στρατιωτικό σύστημα και τις εταιρίες που βγάζουν πολλά λεφτά από αυτήν την επιχείρηση. Πάντα με ενδιέφερε αυτή η εμμονή, από εκεί προέρχεται η κωμωδία. Το θέμα μιας Αμερικής σε διαρκή πόλεμο είναι κάτι που με απασχολεί εδώ και καιρό και προσφέρει την απαραίτητη σάτιρα για αυτήν την ταινία.»

Ο υπεύθυνος προγραμματισμού του Φεστιβάλ του Τορόντο, Θομ Πάουερς που είδε μια πρώιμη εκδοχή της ταινίας μόλις πριν από λίγο καιρό δήλωσε: «Εντυπωσιάστηκα πολύ. Είναι πολύ αστείο, επίκαιρο. Θα γίνει η αφορμή για μια μεγάλη συζήτηση το φθινόπωρο που μας έρχεται και θα τραβήξει την παγκόσμια προσοχή. Στέκεται με διαφορά ανάμεσα στις καλύτερες δουλειές του Μάικλ Μουρ.»

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν ο Μάικλ Μουρ «το 'χει ακόμη».

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Where to Invade Next»:


Διαβάστε ακόμη: