Buzz

Ο Βέρνερ Χέρτσογκ τα βάζει με τα ηφαίστεια! Θεαματικό τρέιλερ για το «Into the Inferno»

στα 10

Συνδυάζοντας εικόνες που κόβουν την ανάσα με το γνωστό ιδιοσυγκρασιακό του ύφος και το απαράμιλλο χιούμορ του, ο Γερμανός σκηνοθέτης μελετά μοναδικά το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο.

Ο Βέρνερ Χέρτσογκ τα βάζει με τα ηφαίστεια! Θεαματικό τρέιλερ για το «Into the Inferno»

Κάθε νέα ταινία (ακόμα και η πιο άνιση) του εκκεντρικού Βέρνερ Χέρτσογκ είναι ένα αναμφισβήτητο κινηματογραφικό γεγονός. Αν όμως, για πολλούς, οι ταινίες μυθοπλασίας που έχει σκηνοθετήσει ο Γερμανός δημιουργός τα τελευταία χρόνια είναι θέμα... γούστου, τα ντοκιμαντέρ του αποτελούν σταθερά μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και απολαυστικά δείγματα που έχει να μας προσφέρει το είδος.

Διαβάστε ακόμη: «Salt and Fire»: Μια ταινία καταστροφής από τον Βέρνερ Χέρτσογκ; Ναι, θέλουμε!

Into the Inferno 607

Και το πιο πρόσφατο δημιούργημά του δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Εκεί που τα εντυπωσιακά εκπαιδευτικά φιλμ του National Geographic και του Discovery Channel συναντούν το ιδιοσυγκρασιακό χιούμορ και τον απαράμιλλο αυτοσαρκασμό του Χέρτσογκ έρχεται το «Into the Inferno», μια ταινία που επισκέπτεται μια από τις αγαπημένες θεματικές του σκηνοθέτη, εκείνη των μυστηριωδών όσο και ανεξέλεγκτων δυνάμεων της φύσης και της επιρροής τους στην ανθρωπότητα.

Into the Inferno 607

Για τις ανάγκες του φιλμ, ο Χέρτσογκ και ο ηφαιστειολόγος Κλάιβ Οπενχάιμερ ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και επισκέπτονται μερικά από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του πλανήτη, από τη Νότια Κορέα και την Αιθιοπία μέχρι την Ισλανδία και την Ινδονησία, και μιλούν με επιστήμονες αλλά και τους ντόπιους κατοίκους που ζουν διαρκώς κάτω από την απειλητική σκιά τους, στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν την περίπλοκη και πανάρχαια σχέση του ανθρώπου με τα βουνά που βρυχώνται και ξερνούν λάβα, συνδυάζοντας την ιστορία και τη φιλοσοφία πίσω από το θεαματικό αυτό φυσικό φαινόμενο.

Into the Inferno 607

Το τρέιλερ μιλά από μόνο του, καθώς οι θεαματικές εικόνες από τις ηφαιστειακές εκρήξεις προκαλούν δέος, ενώ την ίδια στιγμή το απίστευτο voice over του Χέρτσογκ, με το απολαυστικά πομπώδες και ταυτόχρονα αυτοϋπονομευτικό του ύφος, είναι κάτι που θα μπορούσαμε να ακούμε σε λούπα ξανά και ξανά.

Πατήστε το play και δείτε το παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

Into the Inferno poster 607