Industry

Υπάρχει ελπίδα για το VOD στην Ευρώπη; Το «Welcome to New York» λέει πως ναι!

στα 10

Η ταινία του Εϊμπελ Φεράρα με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ στον ρόλο του Ντομινίκ Στρος-Καν, είναι ήδη επιτυχία σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής της, Wild Bunch.

Υπάρχει ελπίδα για το VOD στην Ευρώπη; Το «Welcome to New York» λέει πως ναι!

Η απόφαση της Wild Bunch να αφήσει στην άκρη την παραδοσιακή οδό διανομής για το «Welcome to New York» και να κυκλοφορήσει την ταινία στην Γαλλία κατ΄ευθείαν μέσω video on demand, ήταν κάτι που συζητήθηκε πολύ και θεωρήθηκε υπερβολικά τολμηρή από τους πιο μετριοπαθείς και καταδικασμένη να αποτύχει από τους πλέον απαισιόδοξους.

Ομως το φιλμ την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του στις 17 Μαΐου «κατέβηκε» (νόμιμα) από 48.000 θεατές και μέχρι σήμερα, το έχουν δει κάτι παραπάνω από 100.000 θεατές. Η Wild Bunch είχε δηλώσει πως το φιλμ χρειαζόταν 120.000 «κατεβάσματα» για να φέρει πίσω τα έξοδά του και τώρα δηλώνει με αισιοδοξία πως ο στόχος δεν είναι μακριά.

Βεβαίως οι 120.000 θεατές αφορούν προφανώς το κόστος παραγωγής του φιλμ κι όχι αυτό του publicity, αλλά το «Welcome to New York» έχει ήδη, όπως κάθε άλλη ταινία, πουληθεί σε διανομείς στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου εκτός της Γαλλίας, οπότε η επένδυση της εταιρίας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα αποφέρει κέρδος.

Το φιλμ που εμπνέεται από την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν και τις κατηγορίες του για σεξουαλική παρενόχληση από μια καμαριέρα στο ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη το 2011, πάντως δεν είχε την καλύτερη υποδοχή από τους κριτικούς της Γαλλίας, ενώ ο ίδιος ο Στρος Καν δήλωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση για δυσφήμηση στους παραγωγούς του φιλμ.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε το τρέιλερ