Buzz

Νέες κατηγορίες μπορούν να στείλουν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν σε ισόβια κάθειρξη

στα 10

Τα στοιχεία που έφερε στον Εισαγγελέα μία τρίτη γυναίκα, ενισχύουν το κατηγορητήριο για την πολυαναμενόμενη δίκη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Σε περίπτωση καταδίκης του τώρα είναι αντιμέτωπος με την πιθανότητα ισοβίων.

Νέες κατηγορίες μπορούν να στείλουν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν σε ισόβια κάθειρξη

Μετά από πολύμηνη έρευνα και πάνω από ενενήντα (90!) γυναίκες που έχουν βγει μπροστά με τις ιστορίες τους, ο πάλαι ποτέ μεγαλοπαραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν και ο άνθρωπος που τώρα έκανε το όνομά του συνώνυμο με τη σεξουαλική κακοποίηση κι αφορμή για το ξέσπασμα του #metoo κινήματος, πήρε το δρόμο για την πιο πολύκροτη και κομβικής σημασίας δίκη.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ασκήθηκε επισήμως δίωξη εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Weinstein women 607

Να θυμίσουμε ότι ο Γουάινστιν παραδόθηκε στις αρχές στις 25 Μαΐου και μετά από ακροάσεις στην Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, σώμα ενόρκων ψήφισε υπέρ της δίωξης του «για τις κατηγορίες βιασμού, πρώτου και τρίτου βαθμού και για εκληματική σεξουαλική κακοποίηση πρώτου βαθμού...»

Το κατηγορητήριο βασιζόταν στα στοιχεία που προσκόμισαν δύο από τις 90+ γυναίκες. Σε περίπτωση καταδίκης του, θα ήταν αντιμέτωπος με 25 χρόνια φυλακή.

Διαβάστε αναλυτικά: Γιατί κρατούσε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν βιβλία για τους Ρότζερς & Χάμερσταϊν και τον Ηλία Καζάν;

Harvey Weinstein indicted 607

Και σήμερα, εμφανίστηκε και μία τρίτη, από ένα περιστατικό από τον Ιούλιο του 2006. Με επιπλέον αυτά τα στοιχεία, ο Γουάινστιν αντιμετωπίση πια ισόβια κάθειρξη.

«Σώμα ενόρκων του δικαστηρίου του Μανχάταν, τώρα προσθέτουν στο κατηγορητήριο του Χάρβεϊ Γουάινστιν, μία σειρά από περισσότερα σεξουαλικά εγκλήματα που αναγράφονται στη νομοθεσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης...» δήλωσε ο Εισαγγελέας Σάι Βανς. «Και η έρευνά μας συνεχίζεται. Αν έχετε υπάρξει θύμα του κύριου Γουάινστιν, υπάρχει ακόμα χρόνος να καταθέσετε την δική σας περίπτωση. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας...»

Διαβάστε περισσότερα: