Buzz

We will always love her. H Γουίτνι Χιούστον πέθανε σε ηλικία 48 ετών

στα 10

Νεκρή βρέθηκε χθες το απόγευμα στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς η έξι φορές βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια και ηθοποιός. Τα αίτια του θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστα.

We will always love her. H Γουίτνι Χιούστον πέθανε σε ηλικία 48 ετών
H Γουίτνι Χιούστον στον « Σωματοφύλακα»

Η Χιούστον βρισκόταν στο ξενοδοχείο από την περασμένη Πέμπτη καθώς το βράδυ του Σαββάτου θα εμφανιζόταν σε ένα γκαλά με αφορμή τα μουσικά βραβεία Grammy που θα δοθούν απόψε. Στις 3:23 το απόγευμα χθες, βρέθηκε λιπόθυμη στο δωμάτιό της και λίγη ώρα αργότερα, όταν έφτασε ιατρική βοήθεια, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προερχόμενη από οικογένεια με μεγάλη μουσική παράδοση (μητέρα της ήταν η Σίσι Χιούστον, θεία της η Ντιόν Γουόργουικ και νονά της η Αρίθα Φράνκλιν), η Γουίτνι Χιούστον ξεκίνησε κάνοντας φωνητικά σε τραγουδίστριες όπως η Τσάκα Καν πριν κάνει μια εντυπωσιακή είσοδο στα charts σε ηλικία 21 ετών με το πρώτο της single «You Give Good Love». Ακολούθησαν εφτά συνεχόμενα νούμερο ένα τραγούδια, μια επιτυχία που έσπασε το ρεκόρ που κρατούσαν οι Beatles και οι Bee Gees μεταμορφώνοντας την Γουίτνι Χιούστον σε μια από τις πιο πετυχημένες τραγουδίστριες στην ιστορία της μουσικής.

Παράλληλα με την μουσική η Χιούστον δοκίμασε τις δυνάμεις της και στο σινεμά, παίζοντας μια διάσημη τραγουδίστρια στο πλευρό του «Σωματοφύλακά» της, Κέβιν Κόστνερ, σε ένα φιλμ που μπορεί να μην κέρδισε το σεβασμό των κριτικών, αλλά υπήρξε σημαντική εισπρακτική επιτυχία. Μπορεί η ερμηνεία της να ήταν υποψήφια για βραβείο στα Χρυσά Βατόμουρα και η ίδια υποψήφια ως χειρότερη πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός αλλά δεν είχε σημασία. Η ταινία ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς παγκοσμίως, και το τραγούδι «I Will Always Love You», έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Οι εμφανίσεις της στο σινεμά συνεχίστηκαν με ταινίες όπως το «Waiting to Exhale» του Φόρεστ Γουίτακερ και το «Preacher's Wife»της Πένι Μάρσαλ, αλλά τα προβλήματά στον γάμο της με τον Μπόμπι Μπράουν, με τον οποίο χώρισε το 2007, την οδήγησαν σύμφωνα με δικές της δηλώσεις στα ναρκωτικά, τα οποία πήραν γρήγορα το πάνω χέρι στη ζωή της. Η Γουίτνι Χιούστον μπήκε δυο φορές σε κλινική αποτοξίνωσης και το 2010 δήλωσε ότι τα ναρκωτικά αποτελούσαν πλέον παρελθόν γι αυτήν. Κάτι που προφανώς δεν ίσχυε στ΄ αλήθεια.

Λίγες μέρες πριν τον θάνατό της, σύμφωνα με πληροφορίες της είχε γίνει πρόταση να είναι μέλος στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού talent show «X Factor», ενώ είχε μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας της «Sparkle», την ιστορία τριών αδελφών με λαμπρή μουσική καριέρα που βρίσκονται αντιμέτωπες με την πτώση από την κορυφή της δόξας και τα προβλήματά τους με τα ναρκωτικά...