Buzz

Δείτε τις κινηματογραφικές επιρροές του Ταραντίνο σ' ένα βίντεο!

στα 10

Οι εμμονές του Κουέντιν Ταραντίνο για το genre σίνεμα είναι γνωστές. Πότε όμως δεν τις είδαμε συγκεντρωμένες σ' ένα βίντεο που παραθέτει σκηνές των ταινιών του και τις πηγές έμπνευσής τους, δίπλα-δίπλα. Απολαύστε το!

Δείτε τις κινηματογραφικές επιρροές του Ταραντίνο σ' ένα βίντεο!

Η αγάπη του Κουέντιν Ταραντίνο στα κινηματογραφικά είδη, σε κλασικά και cult αριστουργήματα, καταλήγουν σε πολλαπλές αναφορές και στο δικό του έργο. Οι ταινίες του είναι γεμάτες στιγμές, πλάνα και σκηνές που άλλοτε φανερά κι άλλες φορές πιο ιδιαίτερα αποτελούν σινεφίλ κλείσιμο ματιού στο θεατή. Ο ίδιος όχι μόνο δεν αρνείται τις πηγές έμνευσής του, αλλά τις διατυμπανίζει περήφανα γιατί ο Ταραντίνο αγαπά το σινεμά και υποκλίνεται στους auteurs που τον καθόρισαν. Και αυτοί είναι μπόλικοι: από τον Πέκινπα μέχρι τους αδελφούς Σο, κι από τον Ντε Πάλμα μέχρι σύσσωμη τη νουβέλ βαγκ.

Δείτε ακόμα: Σου βγάζει τα μάτια: ένα βίντεο με όλα τα extreme close ups των ταινιών του Ταραντίνο

tarantino references

Πολλοί έχουν κριτικάρει το έργο του ως μη αυθεντικό, ακριβώς γιατί εμπεριέχει όλες αυτές τις αναφορές. Αλλοι (μαζί τους κι εμείς) παρακολουθούμε με τα μάτια διάπλατα τους τρόπους που βρίσκει να εντάσσει τις εμμονές του μέσα στο δικό του σύμπαν: το κάνει πάντα με τέτοια καθαρόαιμη αγάπη που μοιάζουν με ερωτική εξομολόγηση στους ήρωές του. Σαν να γράφει κινηματογραφικά mixtapes στον έφηβο εαυτό του.

Απολαύστε επίσης: Ο Ταραντίνο... blows our mind (this time)!

Πάμε να δούμε ένα βίντεο λοιπόν που, υπό τους ήχους του «Little Green Bag» (από το σάουντρακ του «Reservoir Dogs») αποτυπώνει σε split screen κλασικές σκηνές του ταραντινικού σύμπαντος και δίπλα τις επιρροές του. Από το «Band of Outsiders» (1964) του Γκοντάρ στο «Pulp Fiction» κι από το «The Searchers» στο «Kill Bill Vol. 2» λοιπόν...

Διαβάστε περισσότερα: