Buzz

Δείτε τον Πολ Τόμας Αντερσον να μας ξεναγεί σε μια σκηνή του «Inherent Vice»

στα 10

O Πολ Τόμας Αντερσον μας βάζει στο παρασκήνιο των γυρισμάτων μίας σκηνής της νέας του ταινίας, την οποία μας αφηγείται με το δικό του τρόπο, καρέ καρέ.

Δείτε τον Πολ Τόμας Αντερσον να μας ξεναγεί σε μια σκηνή του «Inherent Vice»

Mε την νέα του ταινία, «Inherent Vice», να κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή στην Αμερική, ο Πολ Τόμας Αντερσον δέχτηκε την πρόκληση του «Anatomy of a Scene», της μόνιμης στήλης των The New York Times, να μας ξεναγήσει καρέ καρέ σε μία σκηνή της ταινίας, αποκαλύπτοντας το σκεπτικό της, την τοποθεσία, την πρόκληση στο γύρισμα.

Δείτε ακόμα: Η παράνοια είναι η νέα μόδα. Δεν το λέμε εμείς, το λέει το καινούριο τρέιλερ του «Inherent Vice»

Με πρωταγωνιστή τον πιστό του συνεργάτη Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος καταφέρνει με αυτό το ρόλο να αποσπάσει άλλη μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, , ο Αντερσον διασκευάζει (σε δικό του σενάριο) το μυθιστόρημα του Τόμας Πίντσον «Inherent Vice» («Εμφυτο Ελάττωμα», στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτης). Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Λος Αντζελες, το χειμώνα του ’69 και το καλοκαίρι του’70, όταν η σύλληψη και η δίκη του Τσαρλς Μάνσον κυριαρχούσε στα media. Ηρωας είναι ο Ντοκ Σπορτέλο, ένας μπαφάκιας ιδιωτικός ντετέκτιβ, τον οποίο επισκέπτεται μια παλιά του αγάπη και τον μπλέκει στο δικό της σχέδιο απαγωγής του τωρινού εραστή της - ενός ζάπλουτου μεγαλοεργολάβου.

inherent vice 607

Τον Χοακίν Φίνιξ πλαισιώνουν οι Ρις Γουίδερσπουν (ξανά μαζί μετά από το «Walk the Line»), Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν, Οουεν Γουίλσον, Μάρτιν Σορτ, Τζοάνα Νιούσομ, ενώ ο ίδιος ο Τόμας Πίντσον κάνει ένα cameo.

Χαθείτε μέσα στις νέες φωτογραφίες και στις αποκαλυπτικές σκηνές του «Inherent Vice»

Στη συγκεκριμένη σκηνή ο Ντοκ Σπορτέλο καταφθάνει σε ένα πολυτελές, όσο και εκκεντρικό, κέντρο ψυχικής υγείας στα 70ς, προσπαθώντας να ανακαλύψει στοιχεία για την εξαφάνιση της Σάστα, της παλιάς του ερωμένης. Ακούστε πώς ο Πολ Τόμας Αντερσον περιγράφει το χώρο (ένα εγκαταλειμμένο art deco ξενοδοχείο), και πώς έστησε μία σουρεάλ σκηνή για να μας μεταφέρει στην εποχή που οι πλούσιοι γονείς έστελναν τα παιδιά τους σε τρελάδικα για να κόψουν τα ναρκωτικά και τη ροκ μουσική.

Σας αφιερώνουμε τους Χριστούς- σεκιουριτάδες.

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: