Φεστιβάλ / Βραβεία

Μπόνι και Κλάιντ ξανά μαζί στη σκηνή των Οσκαρ!

στα 10

50 χρόνια μετά τη θρυλική κινηματογραφική τους ένωση, ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Ντάναγουεϊ θα ξανασυναντηθούν στην τελετή των Οσκαρ για να παρουσιάσουν το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Μπόνι και Κλάιντ ξανά μαζί στη σκηνή των Οσκαρ!

Στις 26 Φεβρουαρίου, σύσσωμο σχεδόν το Χόλιγουντ θα βάλει τα καλά του για την 89η απονομή των Οσκαρ. Πέρα από τους φετινούς υποψήφιους, βέβαια, η Ακαδημία θα επιστρατεύσει όπως πάντα και κάθε λογής σταρ, παλαιότερους νικητές και υποψήφιους ή μη, προκειμένου να παρουσιάσουν και να απονείμουν τα φετινά βραβεία στις πολυάριθμες κατηγορίες και φυσικά να δώσουν λίγη από τη λάμψη και –ελπίζουμε– το χιούμορ τους, σε μια τελετή που συχνά πάσχει από προβλήματα ρυθμού.

Ανάμεσά τους αναμένεται να βρεθεί και ένα θρυλικό ζευγάρι της κινηματογραφικής ιστορίας: σύμφωνα με τις πληροφορίες του Hollywood Reporter, ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Ντάναγουεϊ έχουν ήδη δεχτεί να ανέβουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν το σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς, το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του κλασικού «Μπόνι και Κλάιντ» (1967).

Διαβάστε ακόμη: Δύο υποψήφιοι για Οσκαρ σε μια σκηνή από το «Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα»

Bonnie and Clyde 607

Το αριστούργημα του Αρθουρ Πεν, όπου οι δύο ηθοποιοί ερμήνευαν το διαβόητο ζευγάρι παρανόμων, ήταν στην εποχή του υποψήφιο για δέκα Οσκαρ, από τα οποία απέσπασε μονάχα δύο: Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Εστέλ Πάρσονς και Καλύτερης Φωτογραφίας για τον Μπάρνετ Γκάφεϊ.

Αν πιστέψουμε τις φήμες, η Ακαδημία σκοπεύει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να συμπεριλάβει στη φετινή απονομή και άλλους συντελεστές από ταινίες του 1967 που υπήρξαν υποψήφιες για το Οσκαρ Καλύτερης ταινίας, οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμα τον «Πρωτάρη», το «Doctor Dolittle», το «Μάντεψε Ποιος θα ‘ρθει το Βράδυ» και το «In the Heat of the Night» - το τελευταίο ήταν και το φιλμ που έφυγε από την απονομή με το μεγάλο βραβείο.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Μπόνι και Κλάιντ».


Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Αναζητήστε εδώ όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την οσκαρική κούρσα, στην ειδική ενότητα του Flix, Oscars 2017

Διαβάστε ακόμη

Αναζητήστε εδώ όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την οσκαρική κούρσα, στην ειδική ενότητα του Flix, Oscars 2017