Buzz

Ο «red carpet prankster» Βιτάλι Σέντιουκ εγκαταλείπει το Χόλιγουντ. Και τώρα, με τι θα διασκεδάζουμε;

στα 10

Ο άνθρωπος που κατάφερε να φέρει τον Μπραντ Πιτ στα όριά του και να κρυφοκοιτάξει το κιλοτάκι της Αμέρικα Φεράρα κλείνει τον αμερικανικό του κύκλο. Σειρά έχει… η Ευρώπη!

Ο «red carpet prankster» Βιτάλι Σέντιουκ εγκαταλείπει το Χόλιγουντ. Και τώρα, με τι θα διασκεδάζουμε;
Ο Βιτάλι Σέντιουκ, την αθώα εποχή που ντυνόταν Μπιορκ

«Βασικά, αποφάσισα ν’ αλλάξω τη ζωή μου,» λέει ο Ουκρανός «δημοσιογράφος» και φαρσέρ των κινηματογραφικών γκαλά Βιτάλι Σέντιουκ σε συνέντευξη που έδωσε στο Hollywood Reporter – και μόνο το γεγονός αυτό, ότι ένας ατίθασος, ενίοτε προσβλητικός, πλακατζής κατέληξε τελικά να φιλοξενηθεί σ’ ένα από τα πιο έγκυρα κινηματογραφικά media του κόσμου, αποδεικνύει ότι ο Σέντιουκ εκπλήρωσε ήδη το στόχο του, να προκαλέσει το celebrity status των δυνατών, πλουσίων και διασήμων και να τραβήξει, για όσο το δυνατόν περισσότερο, τα φώτα των προβολέων πάνω του, έστω κι αν αυτά συνοδεύονται από… χειροπέδες. Ο Βιτάλι Σέντιουκ, ο άνθρωπος που τρύπωσε κάτω από το φόρεμα της Αμέρικα Φεράρα στις Κάννες (νομίζοντας ότι ήταν η Κέιτ Μπλάνσετ!), επιτέθηκε στον Μπραντ Πιτ στην επίσημη πρεμιέρα του «Maleficent», ντύθηκε από Μπιορκ ως Μπόρατ, φίλησε στο στόμα τον Γουιλ Σμιθ κι αγκάλιασε γονατιστός, με θέρμη, το πολυτιμότερο μέλος του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και του Μπράντλεϊ Κούπερ, ζητά συγγνώμη («sorry but excuse me») από τους σταρς που έφερε σε δύσκολη θέση (οπωσδήποτε το ξεπέρασαν γρήγορα) και αποχωρεί από την Αμερική, αναζητώντας νέες προκλήσεις.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Χόλιγουντ,» δηλώνει ο Σέντιουκ, μη χάνοντας στιγμή τη θεατρικότητά του, «που με φιλοξένησε αυτά τα δυόμιση χρόνια. Ηταν μια εμπειρία που με δίδαξε πολλά. Το σημαντικότερο, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τα celebrities που αναγκάστηκαν ν’ αντιμετωπίσουν τις φάρσες μου και να τους ευχαριστήσω που με ανέχτηκαν όλον αυτόν τον καιρό. Το κίνητρο πίσω από ό,τι έκανα ήταν πάντα καλοπροαίρετο, έστω κι αν κάποιες φορές τα πράγματα πήγαν στραβά και το κοινό δεν κατάλαβε τις προθέσεις μου. Αποφάσισα να μετακομίσω πέρα από τον Ατλαντικό, αλλά ένα κομμάτι μου θα μείνει πάντα σ’ αυτήν την πόλη. Ξέρω ότι δε θα σας λείψω.»

Αυτές τις μέρες, ο Βιτάλι Σέντιουκ εγκαθίσταται στο Λονδίνο, για να ξεκινήσει καριέρα μοντέλου – ναι, το είχαμε παρατηρήσει ότι η φύση τον έχει προικίσει. Κι αν, άλλωστε, ο νέος δρόμος τον οδηγήσει σε αδιέξοδο, υπάρχουν πάντα τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ κι οι επίσημες πρεμιέρες, για να μην ξεχνιόμαστε.

Διαβάστε ακόμη: