Buzz

Η Βαϊόλα Ντέιβις μετανιώνει για το ρόλο της στις «Υπηρέτριες»

στα 10

Μπορεί να ήταν μια από τις μεγάλες οσκαρικές της επιτυχίες, αλλά η Βαϊόλα Ντέιβις δεν είναι καθόλου σίγουρη πως η ταινία στάθηκε πολιτικά στο ύψος της.

Η Βαϊόλα Ντέιβις μετανιώνει για το ρόλο της στις «Υπηρέτριες»

«Εχω αρνηθεί αρκετούς ρόλους. Υπάρχουν ένα δύο που έχω μετανιώσει που δεν είπα ναι, αλλά μόνο για ένα λεπτό. Μετά το ξεχνάω. Μεγαλώνοντας, λέω όχι σε ρόλους γιατί λόγω της εμπειρίας μου ξέρω πως όταν η ταινία θα βγει στις αίθουσες, θα πρέπει να την προωθήσω. Και δεν θέλω να προωθήσω τίποτα που να μην πιστεύω πολύ.»

Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της απάντησης της Βαϊόλα Ντέιβις, όταν ρωτήθηκε από τους New York Times για το αν έχει μετανιώσει για ρόλους που αρνήθηκε στο παρελθόν. Το δεύτερο σκέλος ήταν πιο αποκαλυπτικό, αφού η πρωταγωνίστρια του επερχόμενου «Widows» του Στιβ ΜακΚουίν, μίλησε για τους ρόλους που μετανιώνει που έχει παίξει, με έμφαση σε αυτόν στις «Υπηρέτριες» που της χάρισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και στην πραγματικότητα υπήρξε κάτι σαν το απόλυτο breakthrough της.

Δείτε ακόμη: Στο Φεστιβάλ του Τορόντο οι σταρ αγκαλιάζουν εγκαταλελειμμένα κουτάβια. Αρκεί

Help 607 Σκηνή από τις «Υπηρέτριες» του Τέιτ Τέιλορ

«Μια καλύτερη ερώτηση είναι, αν έχω κάνει ρόλους που έχω μετανιώσει; Ναι, είναι η απάντηση. Και οι "Υπηρέτριες» είναι μέσα στη λίστα. Οχι όσον αφορά την εμπειρία ή τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα οι οποίοι ήταν όλοι υπέροχοι. Οι φιλίες που έκανα σε αυτήν την ταινία είναι από αυτές που θα έχω για όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Εζησα μια σπουδαία εμπειρία με τις άλλες ηθοποιούς, που υπήρξαν απίστευτοι άνθρωποι. Και δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο συνεργάτη από τον Τέιτ Τέιλορ. Απλά ένιωσα ότι στο τέλος της μέρας δεν ήταν οι φωνές των υπηρετριών που ακούστηκαν. Ξέρω την Εϊμπιλιν. Ξέρω την Μίνι. Είναι η γιαγιά μου. Είναι η μαμά μου. Και ξέρω ότι όταν κάνεις μια ταινία που το νοήμα της είναι ότι θέλεις να μάθεις πως ήταν να δουλεύεις για τους λευκούς και να μεγαλώνεις τα παιδιά τους εν έτει 1963, θέλω να ακούσω πως πραγματικά νιώθεις. Δεν νομίζω ότι το άκουσα κατά τη διάρκεια της ταινίας.»

Δείτε εδώ την Βαϊόλα Ντέιβις σε ένα βίντεο του Variety να μιλάει μέχρι και για την... Wonder Woman:


Η Βαϊόλα Ντέιβις πρωταγωνίστει στο «Widows» του Στιβ ΜακΚουίν που έκανε την πρεμίερα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και θα βγει στις αίθουσες τους επόμενους μήνες. Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας.

Viola Davis

Διαβάστε ακόμη: Η Βαϊόλα Ντέιβις μιλάει στο Flix για τις «Υπηρέτριες»