Buzz

Βινς Βον: «Οπλα στα σχολεία θα αποτρέψουν μελλοντικά επεισόδια επιθέσεων»

στα 10

Ο Βινς Βον, ο πρωταγωνιστής του 2ου κύκλου «True Detective», έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό GQ και σόκαρε με τις ακραίες απόψεις του που θέλουν την οπλοχρησία ως απαραίτητο μέσο άμυνας στα σχολεία και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη.

Βινς Βον: «Οπλα στα σχολεία θα αποτρέψουν μελλοντικά επεισόδια επιθέσεων»

2 Ιουνίου 2015. Για πρώτη φορά φέτος στην Αμερική όρισαν την «Εθνική Μέρα Αφύπνισης Εναντίον της Οπλοχρησίας». Σήμερα όσοι θέλουν να θυμίσουν σε έναν λαό που αδρανεί τα θύματα μίας πολιτικής που ξεκίνησε από το Αμερικανικό Σύνταγμα σε άλλες άγριες εποχές, για να εφαρμόζεται με πεισμωμένο παραλογισμό ακόμα, στις σύγχρονες ακόμα πιο άγριες εποχές, θα φορέσουν πορτοκαλί - ένα χρώμα αφύπνισης για τη σημασία της ανθρώπινης ζωής.

«National Gun Violence Awareness Day» λοιπόν και ήδη πολλοί επώνυμοι έχουν δηλώσει την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο συμβολικό αυτό αγώνα που θέλει να πιέσει λομπίστες, νομοθέτες και τον Πρόεδρο της Αμερικής να αλλάξει επιτέλους τη νομοθεσία περί ανεξέλεγκτης ιδιοκτησίας και οπλοχρησίας. Φαίνεται όμως πώς το Gun Control είναι ένα από τα αγκάθια σε κάθε αμερικανική κυβέρνηση: ποιος τα βάζει με την οπλισμένη πληθυσμιακή μάζα στο Νότο; Ποιος τα βάζει με όσους επικαλούνται το Σύνταγμα; Κανένας Πρόεδρος δεν έχει τολμήσει.

Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά παρατηρεί κανείς ότι ακόμα, εν έτει 2015, υπάρχουν υποστηρικτές της «ανάγκης» για ακόμα περισσότερα όπλα. Το θεωρούν αναγκαίο για την άμυνα και την ασφάλεια των παιδιών τους. Οσο χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο σκοτώνονται από ατυχήματα, ενδοοικογενειακή βία (που σ' ένα σπίτι με περίστροφα δεν σταματά στη σωματική έκφανσή της), ή μαζικές εκτελέσεις σε σχολεία, εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους, γειτονιές.

Δείτε ακόμα: Το Χόλιγουντ απαιτεί Gun Control σε νέο βίντεο!

national gun violence awareness day

Τελευταίο παράδειγμα μίας τέτοιας άποψης, ο Βινς Βον. Ο πρωταγωνιστής του 2ου κύκλου «True Detective» έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό GQ και σόκαρε με τις ακραίες απόψεις του που θέλουν την οπλοχρησία ως απαραίτητο μέσο άμυνας του πολίτη.

Μάλιστα, το προχώρησε: κατά τον Βον πρέπει να υπάρχουν όπλα στα σχολεία για την προστασία των παιδιών του λαού.

«Ας πάρουμε τις μαζικές επιθέσεις για παράδειγμα. Συνέβησαν σε μέρη που δεν επιτρέπονται τα όπλα. Αρρωστοι άνθρωποι σκοτώνουν αθώους. Στα σχολεία μας είναι παράνομη η οπλοχρησία οπότε, ξανά και ξανά, εγκληματίες επιτίθενται σε σχολεία γιατί ξέρουν ότι δεν θα υπάρχουν όπλα εκεί να τους σταματήσουν. Τέρατα που σκοτώνουν εξάχρονα παιδιά. Πιστεύετε τα σχολεία που στέλνουν οι πολιτικοί μας και οι πολιτικοί κάθε κράτους τα παιδιά τους δεν προστατεύονται από ένοπλους φρουρούς; Φυσικά και έχουν όπλα εκεί. Θα έπρεπε κι εμείς να έχουμε το ίδιο δικαίωμα. Θα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα στο να κυκλοφορούμε δημόσια με όπλα. Τελεία. Οχι μόνο στα σπίτια μας. Το να απαγορεύει κανείς την οπλοχρησία είναι σαν να απαγορεύει κανείς την παχυσαρκία. Παίρνοντας από τον κόσμο τα όπλα του, τα ναρκωτικά ή το ποτό δεν διορθώνει κάτι. Δεν ξεφορτώνεσαι έτσι την εγκληματικότητα...»

Δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε - σε πόσα πολλαπλά επίπεδα το παραλλήρημα του Βον είναι αστήριχτο, αφελές, παρανοϊκό και, φυσικά, εξαιρετικά επικίνδυνο. Μάς βοηθά ο ίδιος, γιατί η σκέψη του αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο. Είναι ξεκάθαρα πολιτική, ακραία και μιλιταριστική. Πάντα με πρόσχημα το 2o άρθρο του Συντάγματος φυσικά και το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη να ρίξει βίαια την Κυβέρνησή του. Καλωσήρθαμε τρεις αιώνες πίσω. Ας πάρουμε τα όπλα μας.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μάικλ Μουρ βάζει τα πράγματα στη θέση τους για την οπλοχρησία και οπλοκατοχή στην αμετανόητη Αμερική

«Το δικαίωμά μας στην οπλοχρησία δεν έχει να κάνει με τους κλέφτες που μπορεί να μπουν στο σπίτι μας. Εχουμε το δικαίωμα να κουβαλάμε όπλα πρώτα και πάνω από όλα για να υπερασπίσουμε το ανώτατο δικαίωμά μας απέναντι σε μία διεφθαρμένη και καταχρηστική Κυβέρνηση. Δεν έχει να κάνει με το κυνήγι πάπιας. Αλλά με την ενδυνάμωση του πολίτη. Είναι ακριβώς το ίδιο σκεπτικό με την ελευθερία του λόγου. Γιατί το άλλο είναι γνωστό: η μεγαλύτερη άμυνα εναντίον ενός εισβολέα στο σπίτι σου είναι ο ήχος απασφάλισης του δικού σου όπλου...»

Είναι πραγματικά μεγάλο προνόμιο η ελευθερία του λόγου. Τη θεωρούν... όπλο και ξεμπροστιάζονται οι ανελεύθεροι άνθρωποι.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα: