Buzz

Βγες και Πες (και αυτή τη φορά θα σε ακούσουν)

στα 10

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 20.00 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση γινόμαστε όλοι μέρος της καμπάνιας που επιθυμεί να παροτρύνει την ευρύτερη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά και όποια άτομα βιώνουν διακρίσεις, να πάρουν ένα κινητό, μια κάμερα και να πουν την δική τους ιστορία.

Flix Team
Βγες και Πες (και αυτή τη φορά θα σε ακούσουν)

Στο πλαίσιο του φετινού Athens Pride Week, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 3 Ιουνίου στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση η εκδήλωση για την καμπάνια #vgeskaipes με προβολή βίντεο - μαρτυρίες και πάνελ από ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις.

Η ιδέα για την καμπάνια #vgeskaipes ξεκίνησε από την παρατήρηση της Ελληνικής πραγματικότητας και από τα περιστατικά που ζούμε ή μαθαίνουμε ότι συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους της πόλης. Περιστατικά που αφορούν στα άτομα που βιώνουν την διαφορετικότητα τους κυκλοφορώντας εκεί έξω. Δυστυχώς δεν παίρνουμε θέση σε αρκετές περιπτώσεις ρατσιστικής βίας η οποία εκδηλώνεται στους δρόμους της σημερινής Ελλάδας.

Δωσ

Υποβάλετε το video σας στο site του Queer Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας Outview.gr. Ολα τα video θα συνθέσουν μια καταγεγραμμένη μαρτυρία για το πώς ως «διαφορετικοί» άνθρωποι βιώνουμε την καθημερινότητα στην πόλη μας. Τα video θα συμμετέχουν σε ένα event στο πλαίσιο του Athens Pride Week την Δευτέρα 3/6 στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μαζί με Πάνελ συζήτησης και μαρτυρίες.

Δψσ

Ολα τα video που θα κατατεθούν θα συνθέσουν μια καταγεγραμμένη μαρτυρία για το πώς ως “διαφορετικοί” άνθρωποι βιώνουμε την καθημερινότητα στην πόλη μας οι καλύτερες κινηματογραφικές μαρτυρίες να ενωθούν σε μια σπονδυλωτή ταινία σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στο πλαίσιο του Athens Pride Week θα γίνει event στην Στέγη με προβολές video, μαρτυρίες και πάνελ. Η δράση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.

Με την συνεργασία των οργανώσεων | Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) | Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας | Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και ‘Ανω- | Proud Life LGBTQI+ | Κέντρο Ζωής | Πολύχρωμο Σχολείο | Θα προλογίσει ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου | Η δικηγόρος Αννυ Παπαρρούσου θα μιλήσει για την έκβαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση «Βγες και Πες» στην επίσημη σελίδα στο Facebook και περισσότερες πληροφορίες για το Athens Pride Week 2019 στο επίσημο site του στο ιντερνετ.

vges