Φεστιβάλ / Βραβεία

60 χρόνια «Vertigo»: Το Flix it στη Στέγη υπόσχεται σινεφίλ ίλιγγο στην πιο όμορφη ταράτσα της πόλης!

στα 10

Για την τελευταία προβολή της σεζόν ανεβαίνουμε μαζί στο πρόσφατα ανακαινισμένο «Cine Ανεσις» και παραδίνόμαστε στον ίλιγγο της καλύτερης ταινίας όλων των εποχών: το «Vertigo» του Αλφρεντ Χίτσκοκ στην αποκατεστημένη ψηφιακή κόπια για τα 60 του χρόνια.

Flix Team
60 χρόνια «Vertigo»: Το Flix it στη Στέγη υπόσχεται σινεφίλ ίλιγγο στην πιο όμορφη ταράτσα της πόλης!

Σημαντική σημείωση: Η προβολή του «Vertigo», λόγω αυξημένης πιθανότητας βροχής, αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου, στις 21.00, στο Cine Ανεσις

Για την τελευταία προβολή της φετινής σεζόν του «Flix it στη Στέγη» σάς ετοιμάσαμε μία μεγάλη έκπληξη: θα κοιτάξουμε ψηλά. Θα βγούμε εκτός Στέγης για να γιορτάσουμε το ελληνικό καλοκαίρι και θα παραδοθούμε σε... σινεφίλ ίλιγγο.

«Ι look up, I look down» λέει ο ντετέκτιβ Τζον Σκότι Φέργκιουσον στην πρώτη σκηνή του «Δεσμώτη του Ιλίγγου», όσο προσπαθεί να νικήσει την υψοφοβία του.

Vertigo 607

Vertigo 60 607 2

Vertigo 607

Οπότε τι πιο ταιριαστό από το να κάνουμε κι εμείς το ίδιο: να παρακολουθήσουμε μαζί το «Vertigo» του Αλφρεντ Χίτσκοκ, στην ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια για τον εορτασμό των 60 χρόνων του (την οποία φέρνουμε στην Ελλάδα, αμέσως μετά την πρεμιέρα της στο 71ο Φεστιβάλ Καννών), σε μία ξεχωριστή, βιωματική προβολή στην πρόσφατα ανακαινισμένη ταράτσα του ιστορικού κινηματογράφου «Ανεσις».

Θα απολαύσουμε ένα κλασικό αριστούργημα, θα σας στροβιλίσουμε (για να ζαλιστείτε περισσότερο) με τις μουσικές του Νίκου Πετρουλάκη που θα βρεθεί στα decks στο lounge party που θα ακολουθήσει και θα φύγουμε και με ένα πολύτιμο, συλλεκτικό δώρο: μία εναλλακτική αφίσα της ταινίας με την υπογραφή του εικαστικού Στέφανου Ρόκου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε εισιτήριο για την επετειακή προβολή του «Vertigo» επισκεφθείτε το επίσημο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Vertigo 60 607 3

Vertigo 60 607 7

Η καλύτερη ταινία όλων των εποχών

Εκτός από το πιο εμβληματικό ψυχολογικό θρίλερ στη φιλμογραφία του μεγάλου μάστερ του σασπένς, το «Vertigo» του Αλφρεντ Χίτσκοκ έχει πολλές φορές συναγωνιστεί τον «Πολίτη Κέιν» για την πρώτη θέση στις σινεφίλ λίστες της ιστορίας του σινεμά. Το 2012, τον κέρδισε και ανακηρύχθηκε «η καλύτερη ταινία όλων των εποχών» στην πιο έγκυρη ψηφοφορία διεθνώς, αυτή του βρετανικού κινηματογραφικού περιοδικού «Sight & Sound».

Η ιστορία του αστυνομικού ντετέκτιβ του Σαν Φρανσίσκο (Τζέιμς Στιούαρτ) που αναγκάστηκε να αποσυρθεί πρόωρα από την ενεργό δράση, λόγω ψυχολογικού σοκ που υπέστη κυνηγώντας έναν εγκληματία (με αποτέλεσμα να υποφέρει από υψοφοβία, ιλίγγους και κρίσεις πανικού) και της λαμπερής γυναίκας με το σκοτεινό μυστικό (Κιμ Νόβακ) που παρακολουθεί και μοιραία ερωτεύεται, είναι μόνο η πρώτη επιδερμίδα της σύνθετης και βαθιά ψυχαναλυτικής ιστορίας αυτού του αριστουργήματος.

«Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου» εξετάζει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του: όσα μας κάνουν να μην κοιτάμε ψηλά, από φόβο να κοιτάξουμε κάτω. Την ανθρώπινη αδυναμία, τις φοβίες, την ψύχωση που προκαλούν οι κομβικές στιγμές στη ζωή - το σοκ του θανάτου, ή η παθιασμένη αγάπη.



Closing party με τον Νίκο Πετρουλάκη

Aμέσως μετά το τέλος της προβολής, ο συνεργάτης του Flix Νίκος Πετρουλάκης (υπεύθυνος για τη στήλη Flixibility του Flix.gr) θα αναλάβει για ακόμα μία φορά να ντύσει τη βραδιά με σέξι, σόουλ, ατμοσφαιρικές μουσικές που υπόσχονται να μας λικνίσουν στο δικό τους vertigo.

Συλλεκτικό δώρο από τον εικαστικό Στέφανο Ρόκο

Οι θεατές αυτής της σπέσιαλ προβολής θα πάρουν φεύγοντας κι ένα συλλεκτικό δώρο: ένα εναλλακτικό πόστερ του «Vertigo», όπως το εμπνεύστηκε και το σχεδίασε ο εικαστικός Στέφανος Ρόκος (“Horror & Romance on Another Planet”)

Απολαύστε τις προηγούμενες δουλειές του Στέφανου Ρόκου στο επίσημο site του.

Vertigo 607

Vertigo 607

Cine Ανεσις Θερινός – η πιο όμορφη κινηματογραφική ταράτσα της πόλης

Η επιλογή του χώρου ήταν τόσο συμβολική, όσο και κυριολεκτική: βάλαμε τον πήχη... ψηλά!

60 χρόνια «Vertigo», 75 χρόνια Ανεσις: ο κινηματογράφος Aνεσις συστήθηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το 1943, στον αριθμό 14 της Λεωφόρου Κηφισίας στους Αμπελόκηπους. Χαρακτηριστικό δείγμα του μοντέρνου αρχιτεκτονικού κινήματος, ξεκίνησε ως θερινό σινεμά, και στις αρχές του ’60 εγκαινίασε και την χειμερινή του αίθουσα, η οποία σήμερα λειτουργεί ως θέατρο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το Αθηνόραμα μιλούσε για τον «άνετο εξώστη» της Αθήνας, ενώ η ταράτσα του έχει κριθεί διατηρητέα από το 1997.

ΑΝΕΣΙΣ 607

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, αυτή η θρυλική ταράτσα της Αθήνας μετατρέπεται ξανά στο σινεμά που αγαπήσαμε, υπό την επιμέλεια της Feelgood Entertainment.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Cine Ανεσις Θερινός στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Vertigo 60 607 4 Vertigo 60 607 5 Vertigo 60 607 6

Πληροφορίες

9 Ιουλίου 2018 | Cine Άνεσις Θερινός | 21:00 Cine Άνεσις Θερινός

Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Δευτέρα 9 Ιουλίου | 21:00
Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου (Vertigo) | HΠΑ | 1958 | 128'

Εισιτήρια:

Προπώληση Φίλων: 28/06/2018 12:00
Προπώληση Κοινού: 02/07/2018 12:00
Κανονικό: 5 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα, Κάτοικος Γειτονιάς: 4 €
Παρέα 10+ άτομα: 3 €
ΑΜΕΑ, Συνοδός ΑΜΕΑ: 4 €
Ανεργίας: 3 €
Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr

Ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος σε Αμαξίδιο για ΑΜΕΑ

Vertigo 607