Buzz

Flix it στη Στέγη | 60 Xρόνια Vertigo: Η αγάπη για το σινεμά είναι ζάλη

στα 10

Ολοκληρώθηκαν για τη σεζόν οι προβολές του «Flix it στη Στέγη», με μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε 250 τυχερούς θεατές που ζαλίστηκαν μαζί μας.

Flix Team
Flix it στη Στέγη | 60 Xρόνια Vertigo: Η αγάπη για το σινεμά είναι ζάλη

Χθες βράδυ ήταν το μεγάλο φινάλε για το «Flix it στη Στέγη» για τη σεζόν 2017-2018. Μία ακόμα χρονιά που το Flix συνεργάστηκε με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για μια σειρά από κάτι περισσότερο από απλές κινηματογραφικές προβολές, ολοκληρώθηκε. Οραμά μας ήταν πάντα το event-cinema: βραδιές με μεγάλο σινεμά, ταινίες που θα αποτελούν πρόταση και θέση απέναντι στον κινηματογράφο και θα χαρίζουν στο θεατή βιωματικές εμπειρίες. Και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πιστεύουμε πως το καταφέραμε - σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, τη ζεστασιά και τις sold out προβολές σε ό,τι κι αν προτείναμε!

Διαβάστε ακόμα: Flix it στη Στέγη: Σινεμά + κάτι παραπάνω

Vertigo 607

Vertigo 607

(φωτογραφίες: Mike Tsolis)

Το μεγάλο φινάλε για φέτος είχε την υπογραφή ενός μάστερ. Για μια και αποκλειστική προβολή στην Ελλάδα, είδαμε το «Vertigo» («Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου») του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Κι όχι την απλή του version. Το «Vertigo» έκλεισε φέτος 60 χρόνια από την πρεμιέρα του στις αμερικανικές αίθουσες - είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο του 1958 - και για αυτή τη μεγάλη επέτειο, η Park Circus αποκατέστησε ψηφιακά την ταινία, σε αστραφτερές 4Κ νέες κόπιες και παρουσίασε το αποτέλεσμα σε μία μεγάλη πρεμιέρα στο πρόσφατο φεστιβάλ Καννών. Κι αν οι Κάννες έδειξαν την ταινία στην παραλία, στο διάσημο Cinema de la Plage τους, εμείς που εξασφαλίσαμε την αμέσως επόμενη προβολή στην Ευρώπη, αποφασίσαμε να συμβαδίσουμε με τον τίτλο, την ατμόσφαιρα και τον συμβολισμό του «ιλίγγου» που υπόσχεται ο Χίτσκοκ.

Aνεβάσαμε 250 τυχερούς θεατές ψηλά και τους «ζαλίσαμε» με μία πραγματικά απίστευτης ευκρίνειας, χρωμάτων και ήχου κόπια στο Cine Ανεσις, την πιο όμορφη κινηματογραφική ταράτσα της Αθήνας. Αν το «Vertigo» κλείνει 60 χρόνια, το Cine Ανεσις κλείνει 75 (η ταράτσα του αποτελεί ένα από τα ιστορικά και διατηρητέα σινεμά της πόλης) και, από φέτος που η ομάδα της Feelgood τον ανακαίνισε, περιμένει το αθηναϊκό κοινό για καλοκαιρινές βραδιές με μεγάλο σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: Cine Ανεσις Θερινός: Η (feelgood) επιστροφή της ταράτσας που αγαπήσαμε

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Η προβολή ολοκληρώθηκε με τις υπέροχες μουσικές επιλογές του συνεργάτη μας Νίκου Πετρουλάκη - ένα mid tempo καλοκαιρινό mixtape που συνόδευσε απολαυστικά τα κοκτέιλ μας στο πάρτι λήξης που ακολούθησε.

Το μεγάλο δώρο της βραδιάς όμως ήταν ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ο ζωγράφος Στέφανος Ρόκος έφτιαξε ειδικά για το Flix μία εναλλακτική αφίσα της ταινίας - με απόλυτο σεβασμό και σαφείς αναφορές στην κλασική πρωτότυπη αφίσα του Σολ Μπας, αλλά και την ξεχωριστή δική του εικαστική ταυτότητα. Το αυθεντικό έργο ήταν κρεμασμένο στην είσοδο της ταράτσας του Cine Ανεσις και στην έξοδο, όλοι έφυγαν με μία συλλεκτική εκτύπωση της αφίσας για τον τοίχο τους.

Vertigo 607

Vertigo 607

Πολλά χρωστάμε εμείς οι σινεφίλ στο «Vertigo» και στον Αλφρεντ Χίτσκοκ - τεχνικές, ψυχαναλυτικές αναφορές, το σινεμά ως σπουδή στην ανθρώπινη φύση. Από χθες όμως του χρωστάμε και μία αξέχαστη βραδιά, όπου σας είχαμε παρέα, απέναντι από μία μεγάλη οθόνη με ανοιχτά τα μάτια και τις καρδιές σας.

Δείτε εδώ ένα βίντεο με στιγμιότυπα από τη βραδιά με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Πάστρα.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την εμπιστοσύνη. Ανανεώνουμε με ακόμη περισσότερη διάθεση, ακόμη πιο «απίθανες» ιδέες και την τρέλα για πολλές περισσότερες τέτοιες βραδιές και του χρόνου.

Προς το παρόν: καλό καλοκαίρι!

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Vertigo 607

Διαβάστε περισσότερα και δείτε στιγμιότυπα από τις προβολές του Flix it στη Στέγη:

Vertigo 607