Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτή είναι η κριτική επιτροπή του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας!

στα 10

Με πρόεδρο τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες, τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα αποφασίσουν για τις ταινίες που θα αποσπάσουν τον Χρυσό Λέοντα και τα υπόλοιπα βραβεία του φετινού Φεστιβάλ.

Αυτή είναι η κριτική επιτροπή του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας!
Λόρι Αντερσον

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν μέχρι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας να ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα των ταινιών του για την 73η διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Προς το παρόν, όμως, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει για τα βραβεία της προσεχούς διοργάνωσης, ανάμεσά τους και για τον Χρυσό Λέοντα, με πρόεδρο τον Βρετανό Σαμ Μέντες, σκηνοθέτη μεταξύ άλλων και των τελευταίων ταινιών Τζέιμς Μποντ.

Διαβάστε ακόμη: To 73o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας αποκαλύπτει την αφίσα του

Τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής, λοιπόν, είναι η Αμερικανίδα avant-garde μουσικός και σκηνοθέτιδα Λόρι Αντερσον, η οποία βρέθηκε υποψήφια πέρσι για τον Χρυσό Λέοντα με το ντοκιμαντέρ της, «Heart of a Dog», η Βρετανίδα ηθοποιός Τζέμα Αρτερτον («Byzantium»), ο Ιταλός συγγραφέας και σεναριογράφος Τζιανκάρλο Ντε Κατάλντο («Romanzo Criminale»), ο δύο φορές υποψήφιος για Οσκαρ Αμερικανός ντοκιμαντερίστας Τζόσουα Οπενχάιμερ («The Act of Killing»), η ηθοποιός Κιάρα Μαστρογιάνι, κόρη του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και της Κατρίν Ντενέβ, η Γερμανίδα ηθοποιός Νίνα Χος («Το Τραγούδι του Φοίνικα»), ο Βενεζουελανός σκηνοθέτης και νικητής του περσινού Χρυσού Λέοντα, Λορέντζο Βίγας («From Afar»), και η Κινέζα ηθοποιός Ζάο Γουέι.

Το 73ο Φεστιβάλ Βενετίας θα σημάνει την έναρξή του με τη νέα ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ, «La La Land», με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Εμα Στόουν.

Διαβάστε ακόμη

Venice Film Festival poster 607