Buzz

Η Σάρλοτ Ράμπλινγκ κάνει βόλτα στο «Εργαστήριο Διλημμάτων» του Γιώργου Δρίβα, στην Μπιενάλε Βενετίας

στα 10

Ήρθε, είδε, νίκησε (το Χρυσό Λιοντάρι Ερμηνείας για τη «Hannah») κι επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο τής Μπιενάλε!

Flix Team
Η Σάρλοτ Ράμπλινγκ κάνει βόλτα στο «Εργαστήριο Διλημμάτων» του Γιώργου Δρίβα, στην Μπιενάλε Βενετίας

Διπλή παρουσία είχε η Σάρλοτ Ράμπλινγκ φέτος στη Βενετία. Από τη μια πλευρά, η συμμετοχή της - να λέμε καλύτερα σαρωτικός πρωταγωνιστικός ρόλος, με μια ερμηνεία που σφραγίζει τη μνήμη - στην ταινία «Hannah» του Αντρέα Παλαόρο, τής χάρισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix: Βενετία 2017 | Η Σάρλοτ Ράμπλινγκ είναι η «Hannah» σε μια ερμηνεία ζωής

Venice 74 Awards

Από την άλλη πλευρά, λίγες απλωτές από το Λίντο, στο Σαν Μάρκο, εκεί όπου εκτυλίσσεται η Μπιενάλε Εικαστικών της Βενετίας, η Σάρλοτ Ράμπλινγκ πρωταγωνιστεί επίσης στο «Εργαστήριο Διλημμάτων» του Γιώργου Δρίβα, την επίσημη ελληνική συμμετοχή της Διεθνούς Εκθεσης Εικαστικών της Βενετίας. Το οποίο και επισκέφθηκε, με ενθουσιασμό, λίγες ώρες πριν κερδίσει το βραβείο της στη Μόστρα.

σάρλοτ ράμπλινγκ 607

Η Ράμπλινγκ επισκέφθηκε το Ελληνικό Περίπτερο το πρωί του Σαββάτου, 9 Σεπτεμβρίου και ζήτησε από τους υπεύθυνους «να μην της δώσουν περισσότερες πληροφορίες από αυτές που ήδη γνώριζε, για να τα ανακαλύψει όλα μόνη της». Περιηγήθηκε στην εγκατάσταση και είδε δύο φορές το φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστεί, καθισμένη ανάμεσα στους θεατές, οι οποίοι δεν πίστευαν ότι την έβλεπαν και δίπλα τους και στην οθόνη.

σάρλοτ ράμπλινγκ 607

σάρλοτ ράμπλινγκ 607

«Είναι μια υπέροχη δουλειά,» δήλωσε η Σάρλοτ Ράμπλινγκ μόλις βγήκε από το περίπτερο, «ένα έργο διαχρονικό και επίκαιρο και είναι πολύ σημαντικό που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή.» Στη συνέχεια μίλησε με τον δημιουργό Γιώργο Δρίβα και τον Επιμελητή του έργου, Ορέστη Ανδρεαδάκη, για να τους συγχαρεί, ζητώντας τους επίσης να συγχαρούν εκ μέρους της και τους υπόλοιπους συντελεστές.

Το «Εργαστήριο Διλημμάτων» είναι μια αφηγηματική εγκατάσταση του Γιώργου Δρίβα, βασισμένη στην τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες» και πραγματεύεται σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά θέματα, θέτοντας ένα δίλημμα μεταξύ της σωτηρίας του Ξένου και της διατήρησης της όποιας ασφάλειας του Εγχώριου. Το έργο προσφέρει επίσης μια περιπατητική οπτικοακουστική εμπειρία, μεταφέροντας την αρχαία τραγωδία μέσα σε μια εικαστική εγκατάσταση με κινηματογραφημένα αποσπάσματα και ηχητικά αρχεία. Επιμελητής του Εργαστηρίου Διλημμάτων είναι ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης, ενώ τον ρόλο του Εθνικού Επιτρόπου έχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Διευθύντρια του οποίου είναι η Κατερίνα Κοσκινά.

σαρλότ ράμπλινγκ biennale 607 «Εργαστήριο Διλημμάτων»

Στο «Εργαστήριο Διλημμάτων» πρωταγωνιστούν, εκτός από τη Ράμπλινγκ, και οι Γιώργος Κοτανίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κόρα Καρβούνη, Πολύδωρος Βογιατζής, Ρένα Κυπριώτη και Πάνης Καλοφωλιάς. Production designer είναι ο Ηλίας Λεδάκης, διευθυντής φωτογραφίας ο Κλαούντιο Μπολιβάρ, μοντέρ ο Χρήστος Γάκης, Ενδυματολόγος η Εύα Νάθενα, ενώ την παραγωγή υπογράφουν οι Φένια Κοσοβίτσα και Ηλίας Λεδάκης, από την Blonde Α.Ε.

Δείτε ακόμη: Πρώτα teasers από το «Εργαστήριο Διλημμάτων» του Γιώργου Δρίβα, την ελληνική συμμετοχή στην Μπιενάλε Βενετίας