Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2019: Ολοι οι Χρυσοί Λέοντες στην Τζούλι Αντριους

στα 10

Με τιμητικό Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας της τιμήθηκε η Τζούλι Αντριους - σε μια τελετή φτιαγμένη από τα ίδια μαγευτικά υλικά με τα οποία χτίστηκε ο μύθος της.

Flix Team
Βενετία 2019: Ολοι οι Χρυσοί Λέοντες στην Τζούλι Αντριους

« Σε πολύ νεαρή ηλικία η κα. Αντριους έκανε διάσημο το όνομα της στις μουσικές σκηνές του Λονδίνου και, αργότερα, στο Μπρόντγουεϊ χάρη στο αξιοσημείωτο ταλέντο στο τραγούδι και την υποκριτική. Η πρώτη της ταινία στο Χόλιγουντ, το "Mary Poppins", την ανέβασε στην κορυφή, πράγμα που αργότερα επιβεβαιώθηκε με μια άλλη ταινία-θησαυρό, την "Μελωδία της Ευτυχίας". Οι δύο αυτοί ρόλο την ανέβασαν στον Ολυμπο της διεθνούς σκηνής, κάνοντάς της μια εμβληματική φιγούρα που αγαπήθηκε από πολλές γενιές θεατών. Πέρα από τις διαφορετικές ερμηνείες που μπορούν να δοθούν στις δύο αυτές πιο διάσημες ταινίες της (και υπογραμμίζοντας την παραβατική αξία των χαρακτήρων της και όχι τον προφανή συντηρητισμό τους), πρέπει να θυμόμαστε ότι η Αντριους έφυγε από το δρόμο της για να αποφύγει να εγκλωβιστεί σαν μια φιγούρα ταινιών για όλη την οικογένεια. Δέχτηκε ρόλους που ήταν διαφορετικοί, δραματικοί, προκλητικοί και γεμάτοι ειρωνεία. Για παράδειγμα, στο «The Americanization of Emily» του Αρθουρ Χίλερ και σε πολλές ταινίες που σκηνοθέτησε ο σύζυγός της Μπλέικ Εντουαρτς, με τον οποίο ανέπτυξε μια πολύ βαθιά και μακρόχρονη, μια εκπληκτική καλλιτεχνική συνεργασία, ένα θαυμάσιο παράδειγμα ανθρώπινης και επαγγελματικής αφοσίωσης σε ένα γοητευτικό έργο που στάθηκε πιο ψηλά από την εμπορική επιτυχία των μεμονωμένων ταινιών τους. Αυτό το Χρυσό Λιοντάρι είναι η δίκαιη αναγνώριση μιας εξαιρετικής καριέρας, η οποία έχει αναδείξει αξιοθαύμαστα τη λαϊκή επιτυχία με την καλλιτεχνική φιλοδοξία, χωρίς ποτέ να υποκύπτει σε εύκολους συμβιβασμούς.»

Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα μιλάει (και λίγα λέει) για την Τζούλι Αντριους, τη μεγάλη κυρία του τιμητικού Χρυσού Λέοντα για το σύνολο της καριέρας της.

Julie

Το Flix βρίσκεται στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και θα σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.

Δείτε παρακάτω όλη την τελετή απονομής του τιιμητικού Χρυσού Λέοντα στην Τζούλι Αντριους:


Το Flix βρίσκεται στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και θα σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.