Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2018: Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έχει κάτι να πει για τις γυναίκες στο σινεμά

στα 10

Από τη θέση του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του 75ου Φεστιβάλ Βενετίας, ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο μονοπώλησε με το θέμα της εκπροσώπησης των γυναικών στον κόσμο του σινεμά.

Βενετία 2018: Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έχει κάτι να πει για τις γυναίκες στο σινεμά

«Εχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα σήμερα. Είναι ένα πρόβλημα στον πολιτισμό μας γενικότερα. Πολλές φωνές που έχουν ανάγκη να ακουστούν, πρέπει να ακουστούν. Δεν είναι θέμα του να επιβληθεί ένα ποσοστό. Είναι θέμα ότι αυτή τη στιγμή, πρέπει μια τέτοια συζήτηση να γίνεται δημόσια. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο, γιατί για πολλές δεκαετίες, αν όχι αιώνες, δεν μιλούσε κανείς. Δεν είναι μια αντιπαράθεση, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα.»

Αυτό δήλωσε ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο όταν ρωτήθηκε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της κριτικής επιτροπής του 75ου Φεστιβάλ Βενετίας (που αποτελείται από τους Κριστόφ Βαλτζ, Ναόμι Γουότς, Σίλβια Τσανγκ, Τρίνε Ντίρχολμ, Νικόλ Γκαρσιά, Πάολο Τζενοβέζε, Μαλγκορζάτα Ζουμόφσκα, Τάικα Γουατίτι) για το θέμα της έλλειψη γυναικών δημιουργών όχι μόνο από το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας αλλά και γενικά στον κόσμο του σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: Οι γυναικείες οργανώσεις κατηγορούν το Φεστιβάλ Βενετίας για την απουσία γυναικών

Guillermo del toro

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, που αυτή τη στιγμή συμμετέχει στην παραγωγή 5 ταινιών όπου οι 3 είναι σκηνοθετημένες από γυναίκα, συμπλήρωσε: «Ο στόχος πρέπει να είναι 50/50. Αν γίνει αυτό μέχρι το 2019, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.»

Στο διαγωνιστικό τμήμα φέτος συμμετέχει μόνο μια γυναίκα δημιουργός, η Τζένιφερ Κεντ με το «The Nightingale».

Η ομάδα του Flix βρίσκεται στη Βενετία και θα μεταφέρει συνεχώς όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Κάντε κλικ στο στο ειδικα αφιερωμένο στο Φεστιβάλ τμήμα του για να δείτε όλα τα τελευταία νέα, ανταποκρίσεις, κριτικές και τα στιγμιότυπα που ξεχωρίζουν.

Guillermo del toro