Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2016: Η 73η Μόστρα δηλώνει αλληλεγγύη στα θύματα του φονικού σεισμού στην Ιταλία

στα 10

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το 73ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας δηλώνει αλληλεγγύη στα θύματα και όσους επλήγησαν από το σεισμό στην κεντρική Ιταλία.

Βενετία 2016: Η 73η Μόστρα δηλώνει αλληλεγγύη στα θύματα του φονικού σεισμού στην Ιταλία

«Η Μπιενάλε της Βενετίας ανακοινώει πως έχει ήδη ακυρώσει το επίσημο δείπνο και το πάρτι στην παραλία που παραδοσιακά θα ακολουθούσαν την επίσημη έναρξη του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, προγραμματισμένης για την 31η Αυγούστου. Η Μπιενάλε της Βενετίας πενθεί και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της για τα θύματα και την απόλυτη αλληλεγγύη και στήριξη στις κοινότητες που επλήγησαν από το σεισμό.»

Με αυτή την επίσημη ανακοίνωση ορίζεται ο τόνος του φετινού 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που θα ξεκίνησει σε τελείως άλλο κλίμα από αυτό στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ιταλία, αφού στην επίσημη έναρξή του θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ, ένα μιούζικαλ κάπως «όπως τα έφτιαχναν παλιά».

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2016. Από το «La La Land» ως το «Voyage of Time», αυτό είναι το πρόγραμμα του 73ου Φεστιβάλ Βενετίας

La La Land 607 Σκηνή από το «La La Land»

Σύμφωνα με το ίδιο το Φεστιβάλ - τον διευθύντη του, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα και τον Πρόεδρο, Πάολο Μπαράτα -, το κόκκινο χαλί της ταινίας δεν θα ακυρωθεί και έτσι θα δούμε προφανώς και τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Εμα Στόουν, αλλά και τη φετινή κριτική επιτροπή (με Πρόεδρο τον Σαμ Μέντες) να φτάνουν στο Λίντο, σε μια λαμπερή, αν και στιγματισμένη από την πρόσφατη τραγωδία πρεμιέρα που όλοι - και κυρίως οι διοργανωτές του Φεστιβάλ - περίμεναν αλλιώς.

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η κριτική επιτροπή του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας!

Venice Film Festival poster 607

To 73o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.