Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2015: Τζόνι Ντεπ, το Φεστιβάλ στα πόδια σου!

στα 10

O Τζόνι Ντεπ έφτασε στη Βενετία, την ώρα ακριβώς που οι πρώτες κριτικές για το «Black Mass» μιλούν για τον καλύτερο ρόλο της καριέρας του και μια υποψηφιότητα για Οσκαρ που έρχεται με την ίδια δύναμη που γίνεται το come back του 52χρονου πλέον σταρ.

Βενετία 2015: Τζόνι Ντεπ, το Φεστιβάλ στα πόδια σου!

H λέξη «φοβιστικός» χρησιμοποιείται ήδη σαν καραμέλα στις διθυραμβικές κριτικές για το «Black Mass» που ετοιμάζεται για τη βραδυνή μεγάλη του πρεμιέρα στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας σήμερα το βράδυ Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου.

Ολοι αναφέρονται φυσικά στον Τζόνι Ντεπ και τον στέλνουν ως φαβορί για μια οσκαρική υποψηφιότητα, μιλώντας ταυτόχρονα για την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του και μια επιστροφή στη φόρμα, μετά από πολλές αποτυχίες - στην καριέρα του και στη ζωή του. Και δεν εννοεί κανείς μόνο την υπόθεση με τα σκυλιά του που έβαλε παράνομα στην Αυστραλία προκαλώντας την οργή των κρατικών αρχών και του Υπουργού Γεωργίας Μπάρναμπι Τζόις.

«Σκότωσα τα σκυλιά μου και τα έφαγα μετά από τις οδηγίες δεν ξέρω κάποιου ιδρωμένου τύπου από την Αυστραλία», δήλωσε αστειευόμενος ο Τζόνι Ντεπ στη συνέντευξη Τύπου για το «Black Mass», έχοντας φτάσει και προκαλέσει φυσικά πανικό στο Λίντο με την (ομολογουμένως ευτραφή!) παρουσία του που προφανώς οφείλεται στο γεγονός πως έχει σταματήσει να πίνει όπως δήλωσε ο ίδιος κουβαλώντας μαζί του μια μπίρα χωρίς αλκοόλ!

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Η άγρια πλευρά του Τζόνι Ντεπ για τη νέα καμπάνια του Dior

Johnny Depp Venice 2015

Johnny Depp Venice 2015

Johnny Depp Venice 2015

Johnny Depp Venice 2015

Περήφανος για τη μεταμόρφωσή του στο «Black Mass», προκειμένου να υποδυθεί τον αρχιμαφιόζο της Βοστόνης Τζέιμς "Whitey" Μπάλτζερ, ο Τζόνι Ντεπ μίλησε για το πώς πάντα ήθελε να είναι ένας «ηθοποιός χαρακτήρων» και όχι ένα «poster boy»:

«Ηταν πολύ πολύ σημαντικό να μοιάζω όσο το ανθρωπίνως δυνατόν περισσότερο σαν τον Τζίμι. Τα μάτια μου είναι μαύρα σαν σπαθιά, οπότε οι μπλε φακοί επαφής έπρεπε να βαφτούν με το χέρι γιατί έπρεπε το βλέμμα μου να είναι διαπεραστικό, να σε κόβει στη μέση. Για χρόνια είχα κολλήσει σε μια τηλεοπτική σειρά (σ.σ. εννοεί το «21 Jump Street») - και δεν θέλω καθόλου να δαγκώσω το χέρι που με έτρεφε και που με έβαλε στο χάρτη - αλλά ήταν πολύ επώδυνο γιατί τελικά συνειδητοποιείς στο τέλος ότι λες περισσότερα λόγια κάποιου άλλου παρά τα δικά σου, ειδικά όταν είναι και κακογραμμένα. Οι ηρωές μου ήταν ο Τζον Μπάριμορ, ο Λον Τσάνεϊ και σίγουρα ο Μάρλον Μπράντο, ο Τίμοθι Κάρεϊ, ο Τζον Γκάρφιλντ, όλοι αυτοί οι τύποι που μπορούσαν να μεταμορφωθούν. Οπότε νομίζω ότι ήταν μια εμμονή. Προσπαθούσα πάντοτε να είμαι ένας ηθοποιός χαρακτήρων περισσότερο από ένα "poster boy" που κάποιοι προσπάθησαν να με κάνουν εκατό χρόνια πριν. Ασχετα με το τι σημαίνει για μένα, νομίζω πως είναι ευθύνη ενός ηθοποιού προς το κοινό του να αλλάζει - να τους δίνει κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο κάθε φορά.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Μπουμ! Τρελαθείτε με τον Τζόνι Ντεπ στο νέο τρέιλερ του «Black Mass»

To ίδιο βράδυ ο Τζόνι Ντεπ περπάτησε στο κόκκινο χαλί για την επίσημη πρεμιέρα του «Black Mass» και άφησε φυσικά πολλά από τα φώτα να πέσουν πάνω στην Αμπερ Χερντ που βρισκόταν φανερά συγκινημένη συνεχώς στο πλευρό του.

Johnny Depp Venice 2015

Johnny Depp Venice 2015

Johnny Depp Venice 2015

Johnny Depp Venice 2015

Johnny Depp Venice 2015

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας που διεξάγεται φέτος από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου: