Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2015: Οι σταρ λείπουν, οι ταινίες λάμπουν;

στα 10

Με απώλειες σε ηχηρά ονόματα, αλλά με δυνατές πολιτικές ταινίες ξεκίνησε το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας. Οχι ότι έλειψαν κι οι αφορμές για φλας...

Βενετία 2015: Οι σταρ λείπουν, οι ταινίες λάμπουν;

Μετά τον περσινό θρίαμβο του «Birdman» του Αλεχάντρο Ινιάριτου που έκανε το πρώτο του βήμα στη Μόστρα, το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας περίμενε πώς και πώς τον Μάικλ Κίτον. Δεν ήρθε. Ηρθε όμως η νέα του ταινία, το «Spotlight» του Τόμας ΜακΚάρθι. Η ταινία φέρνει στο φως μια αληθινή ιστορία για το πιο βρώμικο μυστικό της καθολικής εκκλησίας. Το φιλμ αναπαράγει την έρευνα μιας ομάδας ρεπόρτερ της εφημερίδας Boston Globe πάνω στην κάλυψη μιας σειράς υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς. Ο Κόρμακ ΜακΚάρθι ταξίδεψε με την ταινία του στη Βενετία, το ίδιο και δυο από τους πρωταγωνιστές του, ο Μαρκ Ράφαλο κι ο Στάνλεϊ Τούτσι.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Spotlight» εδώ

spotlight 607

spotlight 607

H νέα ταινία του Κάρι Φουκουνάγκα έκανε σήμερα την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, το «Beasts of No Nation» - το φιλμ, το πρώτο του μετά την επιτυχία του «True Detective», είναι διασκευή του μυθιστορήματος του Ουζοντίνμα Ιγουεάλα, ένα αγκάθι στην παγκόσμια σύγχρονη πολιτική και κοινωνική συνείδηση. Ηρωας είναι ένα μικρό αγόρι που, στην καρδιά του εμφυλίου πολέμου στη χώρα του στη Δυτική Αφρική, αναγκάζεται να γίνει στρατιώτης. Η βασική ατραξιόν του «Beasts of No Nation» από πλευράς δημοσιότητας είναι η παρουσία του Ιντρις Ελμπα. Δεν ήρθε. Ηρθε όμως ο Κάρι Φουκουνάγκα και ο υπέροχος μικρός πρωταγωνιστής του, Εϊμπραμ Ατα, που δίνει και την αληθινά σπαρακτική ερμηνεία της ταινίας.

Δείτε το τρέιλερ του «Beasts of No Nation» εδώ

beasts of no nation 607

Κι έτσι η... μόστρα της Mostra περιορίστηκε, προς το παρόν, στην επίσημη gala πρεμιέρα του «Everest» του Μπαλτάζαρ Κορμακούρ, με παρόντες από τον Τζέικ Τζίλενχαλ μέχρι τον Αλφόνσο Κουαρόν. Πάρτε μια γεύση από εμφανίσεις παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2015 - To φεστιβάλ ανεβαίνει το «Everest»

everest 607 Τζέικ Τζίλενχαλ

everest 607 Ελίζαμπεθ Μπανκς, Νταϊάν Κρούγκερ

everest 607 Τζός Μπρόλιν με την πρώην βοηθό και νυν σύντροφό του, Κάθριν Μπόιντ

everest 607 Ελίζαμπεθ Μπανκς και ολίγος από Αλφόνσο Κουαρόν, Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής

everest 607 O Τζέισον Κλαρκ με την κυρία του

everest 607 Παθ Βέγα

everest 607 H Αλεσάντρα Αμπρόζιο με τον Λορέντζο Σεραφίνι

everest 607

everest 607

Η Ανίτα Καπριόλι και η Βαλέρια Μπιλέλο με κοσμήματα Chopard