Φεστιβάλ / Βραβεία

Sala Web: Δείτε το 71ο Φεστιβάλ Βενετίας από το σπίτι σας

στα 10

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Βενετίας φροντίζει για όσους δεν μπορούν να βρεθούν στο Λίντο και προσφέρει επιλεγμένες προβολές σε απευθείας online streaming για όλους.

Sala Web: Δείτε το 71ο Φεστιβάλ Βενετίας από το σπίτι σας
Σκηνή από το «The President» του Μοχσέν Μακχμαλμπάφ

Οκτώ επιλεγμένες ταινίες από το παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Orizzonti», με ταινίες νέων δημιουργών απ' όλον τον κόσμο και τρεις ταινίες από το «Biennale College - Cinema», το εργαστήρι του Φεστιβάλ για την ανάπτυξη και την παραγωγή ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού, θα προβληθούν σε ταυτόχρονο streaming με την πρεμιέρα τους στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια προσπάθεια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012 και έχει για σκοπό της να μεταφέρει λίγη από τη γεύση της διοργάνωσης στους φίλους του κινηματογράφου που δεν μπορούν να βρεθούν στο Λίντο της Βενετίας. Ειδικά για φέτος η διάρκεια που μπορεί κανείς να δει την ταινία που θα επιλέξει επεκτείνεται σε πέντε ημέρες από την ταυτόχρονη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ και στο Sala Web.

O Διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, δήλωσε για το Sala Web: «Επεκτείνοντας το παράθυρο θέασης για τις ταινίες του Sala Web, ευχόμαστε να κάνουμε την online αίθουσα του Φεστιβάλ μία ακόμη πιο ευέλικτη και πολύτιμη υπηρεσία για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τη Μόστρα του 2014 - από σινεφίλ σε όλον τον κόσμο, δημοσιογράφους, προγραμματιστές φεστιβάλ και διανομείς που μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν το Sala Web για να ανακαλύψουν νέες φωνές από το παγκόσμιο σινεμά που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συναντούσαν ποτέ. Τo Sala Web προσφέρει αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία στο κοινό απ' όλον τον κόσμο να συνδεθεί απευθείας με το Φεστιβάλ Βενετίας και να ανακαλύψει ταινίες που αντιπροσωπεύουν τις πιο εφευρετικές και εκφραστικές τάσεις στο παγκόσμιο σινεμά σήμερα, από καθιερωμένους δημιουργούς αλλά και ανερχόμενα ταλέντα. Οσο το ιντερνετ συνεχίζει να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το κοινό ανακαλύπτει, συζητάει και μοιράζεται ταινίες, η Biennale συνεχίζει να αγκαλιάζει τις άπειρες πιθανότητες που προσφέρει το νέο ψηφιακό τοπίο.»

Προκειμένου να παρακολουθήσει κανείς τις προβολές του «Sala Web», δεν έχει να κάνει τίποτα παρά να γραφτεί στο website του Festivalscope (με το οποίο συνεργάζεται φέτος για πρώτη φορά το Sala Web), να πληρώσει το εισιτήριο που κοστίζει 4 ευρώ και με τον προσωπικό κωδικό που θα λάβει θα μπορεί να δει την ταινία της επιλογής του (με αγγλικούς υπότιτλους) από τη στιγμή της πρεμιέρας της στη Βενετία μέχρι και για πέντε ημέρες για μία και μόνο φορά. Τα εισιτήρια διατίθενται ήδη από τις 18 Αυγούστου.

Το Flix, ως επίσημος media partner του Sala Web του Φεστιβάλ Βενετίας για την Ελλάδα θα εξασφαλίσει για εσάς δωρεάν εισιτήρια με την αρχή του Φεστιβάλ. Μάθετε εδώ πως μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να τα κερδίσετε.

Αναλυτικά οι ταινίες που θα προβληθούν στο φετινό Sala Web και οι ημερομηνίες προβολής τους

The President

The President του Μοχσέν Μακχμαλμπάφ (Ορίζοντες) / Προβολή: Τετάρτη 27 Αυγούστου - Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας

Ο Δικτάτορας μιας φανταστικής περιοχής κάπου στον Καύκασο το σκάει μαζί με τον πεντάχρονο εγγονό του, μετά από ένα πραξικόπημα. Μεταμφιεσμένος σαν πλανόδιος μουσικός για να μην τον αναγνωρίσουν, έρχεται σε επαφή με το λαό του και ανακαλύπτει πράγματα που δεν είχε καν υποψιαστεί για τους ανθρώπους που είχε κάτω από τις διαταγές του. Ο Ιρανός Μοχσέν Μακχμαλμπάφ («Kandahar»), γυρίζει την πρώτη του ταινία εκτός Ιράν σε μια συμπαραγωγή Γεωργίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Μ. Βρετανίας και ανοίγει επίσημα το τμήμα «Orizzonti» του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

La Vita Oscena

La Vita Oscena του Ρενάτο Ντε Μαρία (Ορίζοντες) / Προβολή: Πέμπτη 28 Αυγούστου - Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας

Εμπνευσμένο από το βιβλίο «Aldo Nove», το «La Vita Oscena» του Ιταλού Ρενάτο Ντε Μαρία («Hotel Paura» /1996) είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ενός αγοριού που φλερτάρει με το θάνατο, ανακαλύπτοντας τη σημασία της ζωής.

These are the Rules

These Are the Rules του Ογκνιέν Σβιλίτσιτς (Ορίζοντες) / Προβολή: Παρασκευή 29 Αυγούστου - Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας

Ο Ιβο και η Μάγια ζουν μια συνηθισμένη ζωή στο Ζάγκρεμπ. Μια νύχτα, ο μοναχογιός του, Τόμικα, πέφτει θύμα επίθεσης από ένα συνομίληκό του αγόρι και τραυματίζεται σοβαρά. Αφορμή και αιτία για τους γονείς του να αναθεωρήσουν όλα όσα πίστευαν σίγουρα για την οικογενειακή τους ειρήνη. Ο Ογκνιεν Σβίλιτσιτς γεννήθηκε στην Κροατία, γύρισε την πρώτη του ταινία, το «Wish I Were a Shark» το 2000, το 2004 βρέθηκε στο Forum του Βερολίνου με το «Sorry for Kung Fu» και το 2007 με την πέμπτη του ταινία, το «Armin», που υπήρξε το διαβατήριό του για μια διεθνή καριέρα και ήταν και η επίσημη πρόταση της Κροατίας για το ξενόγλωσσο Οσκαρ.

Bypass

Βypass του Ντουέιν Χόπκινς (Ορίζοντες) / Προβολή: Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου - Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας

Ο Τιμ, ένας νεαρός άνδρας της εργατικής τάξης χρειάζεται χρήματα γιατί μόλις έχασε τη μητέρα του και περιμένει τη γέννηση του γιου του. Είναι άρρωστος, αλλά ακόμη κανείς δεν ξέρει πόσο σοβαρά. Καθώς ο χρόνος πιέζει, ο Τιμ θα βρεθεί ξαφνικά στο νοσοκομείο... Ενα από τα ανερχόμενα ταλέντα του βρετανικού σινεμά, ο Ντουέιν Χόπκινς φτάνει στους «Ορίζοντες» του Φεστιβάλ Βενετίας με την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, μετά το «Better Things» που είχε αναδείξει το ταλέντο του το 2008 στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών.

Court

Court του Τσαιτάνια Ταμχάνε (Ορίζοντες) / Προβολή: Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου - Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας

Το πτώμα ενός εργάτη που δουλεύει ως ράφτης βρίσκεται σε μια τρύπα στο χώμα στο Μουμπάι. Καθώς η δίκη προχωράει για να ανακαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του δολοφόνου, οι ζωές όλων όσων εμπλέκονται μπαίνουν σε αμφισβήτηση... Ο Τσαιτάνια Ταμχάνε έκανε το ντεμπούτό του το 2006 με το ντοκιμαντέρ «Four Step Plan» με θέμα τη λογοκλοπή στο ινδικό σινεμά, το 2006 σκηνοθέτησε και την πρώτη του μικρού μήκους ταινία «Six Strands». Το «Court» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, χρηματοδοτημένη από το Hubert Bals Fund του Διεθνούς Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

On the Bride's Side

On the Bride's Side των Αντόνιο Αουγκουλιάρο, Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε, Κχαλέντ Σολιμάν, Αλ Νασιρί (Ορίζοντες) / Προβολή: Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου - Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας

Στο Μιλάνο, ένας Σύριος-Παλαιστίνιος ποιητής και ένας Ιταλός δημοσιογράφος συναντούν πέντε Παλαιστινίους και Σύριους που έχουν φτάσει με πλοίο στη Λαμπεντούζα για να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Προκειμένου να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν το παράνομο ταξίδι τους μέχρι τη Σουηδία, στήνουν έναν ψεύτικο γάμο, μεταμφιέζοντας έναν Παλαιστίνιο φίλο τους ως νύφη και Ιταλούς και Σύριους φίλους ως καλεσμένους. Ετσι, διασχίζουν τη μισή Ευρώπη, σε ένα ταξίδι που διαρκεί τέσσερις ημέρες και τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

Line of Credit

Line of Credit της Σαλόμ Αλέξι (Ορίζοντες) / Προβολή: Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου - Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας

Μια 40χρονη γυναίκα που είχε ζήσει μια άνετη ζωή στη Σοβιετική Ενωση, καταλήγει στη Γεωργία προσπαθώντας να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες διαβίωσης. Ενα δάνειο την πνίγει στα χρέη και την φυλακίζει σε ένα κλοιό που σφίγγει γύρω της επικίνδυνα. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία για την Σαλόμ Αλέξι από την Τιφλίδα που είχε συμμετάσχει και διακριθεί με την μικρού μήκους ταινία της «Felicita» το 2009 στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας.

Nabat

Nabat του Ελχίν Μουσάογλου (Ορίζοντες) / Προβολή: Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου - Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας

Η Ναμπάτ και ο σύζυγός της, Ισκεντέρ, ένας πρώην δασοφύλακας που έχει απσοσυρθεί λόγω μεγάλης ηλικίας, ζουν σε ένα απομονωμένο σπίτι σε ένα χωριό του Αζερμπαιτζάν. Ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάκ συνεχίζεται εδώ και χρόνια και ο γιος τους έχει χαθεί στη μάχη. Τα μοναδικά μέσα για να ζήσουν περιορίζονται στο γάλα που παράγει η μοναδική τους αγελάδα. Εχοντας σκηνοθετήσει περισσότερα από 50 ντοκιμαντέρ, ο Ελχίν Μουσάογλου σκηνοθετεί τη δεύτερη ταινία του μεγάλου μήκους μετά το «The 40th Door» του 2009.

2

H. των Ράνια Ατιέχ και Ντάνιελ Γκαρσία (Biennale College) / Προβολή: Πέμπτη 28 Αυγούστου - Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας

Η ιστορία δύο γυναικών με το όνομα Ελένη που οι ζωές τους αναστατώνονται όταν ένας μετεωρίτης πέφτει στην πόλη τους την Τροία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

2

Blood Cells των Τζόζεφ Μπουλ και Λουκ Σίομορ (Biennale College) / Προβολή: Παρασκευή 29 Αυγούστου - Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας

Μετά από μια καταστροφή που κόστισε σε έναν άνδρα την οικογένειά του και την φάρμα του, ξεκινάει μια Οδύσσεια στη σημερινή Αγγλία. Με αδιευκρίνιστο προορισμό και φινάλε.

2

Short Skin του Ντούτσιο Κιαρίνι (Biennale College) / Προβολή: Σάββατο 30 Αυγούστου - Αγοράστε εδώ το εισιτήριό σας

Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ιταλού δημιουργού, μια ωδή πάνω στο πόσο τρυφερός πρέπει να είσαι για να αντιμετωπίσεις τη σκληρότητα της ζωής.


Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και αγοράστε τα εισιτήριά σας από τώρα για το Sala Web του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

To Flix βρίσκεται στη Βενετία και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες της φετινής Μόστρα στο ειδικό τμήμα του site που ανανεώνεται συνεχώς.

Περισσότερο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας