Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: Δεν γίνεται Μόστρα χωρίς τον Τζέιμς Φράνκο

στα 10

Αδιάλειπτος επισκέπτης του Φεστιβάλ Βενετίας τα τελευταία χρόνια, ο Τζέιμς Φράνκο επιστρέφει στη Μόστρα για δύο πολύ σοβαρούς λόγους: για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «The Sound and the Fury» και για να βραβευθεί για το... έργο του!

Βενετία 2014: Δεν γίνεται Μόστρα χωρίς τον Τζέιμς Φράνκο

To 2011 o Τζέιμς Φράνκο βρέθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας με το «Sal», τη σκηνοθετημένη από τον ίδιο βιογραφία του Σαλ Μινέο. Το 2012 έπαιζε στο «The Iceman» του Αριελ Βρόμεν και το «Spring Breakers» του Χάρμονι Κορίν. Και το 2013 μπήκε στο διαγωνιστικό τμήμα ως σκηνοθέτης με το «Child of God», ενώ πρωταγωνιστούσε και στο Palo Alto της Τζία Κόπολα.

Στη λογική του ότι «δεν λείπει ο Μάης από τη Σαρακοστή», ο Τζέιμς Φράνκο θα βρίσκεται και φέτος, στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για δύο λόγους.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Ο πρώτος είναι για να παρουσιάσει - εκτός διαγωνιστικού προγράμματος - το νέο του σκηνοθετικό πόνημα που δεν είναι άλλο από το «The Sound and the Fury», βασισμένο και αυτό όπως το «As I Lay Dying» (την ταινία που σκηνοθέτησε ο Φράνκο και προβλήθηκε στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του 66ου Φεστιβάλ Καννών) στο ομώνυμο βιβλίο του Γουίλιαμ Φόκνερ. O Φράνκο γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί (μαζί με τους Σεθ Ρόγκεν, Ντάνι ΜακΜπράιντ, Τιμ Μπλέικ Νέλσον κ.ά.) στη δική του εκδοχή της διάσημης ιστορίας, που χωρίζεται σε τέσσερα μέρη και αφηγείται 30 χρόνια από την άνοδο και την πτώση μιας οικογένειας στον Αμερικάνικο Νότο.

Ο δεύτερο είναι το γεγονός πως ο Φράνκο θα βραβευθεί από το Φεστιβάλ Βενετίας με το βραβείο Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker prize, σε μια μικρή τελετή πριν από την προβολή του «The Sound and the Fury».

Οπως δήλωσε ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ο Φράνκο «είναι ένας από τους πιο πολυτάλαντους δημιουργούς της σύγχρονης αμερικάνικης σκηνής, σαν ηθοποιός στο σινεμά και το θέατρο, σαν σκηνοθέτης, σεναριογράφος, σταρ σε σαπουνόπερες, video - artist και πολλά ακόμη, ένας ακούραστος ¨κατασκευαστής¨πολιτιστικού σκηνικού. Η διασκευή των μεγάλων κλασικών της αμερικανικής λογοτεχνίας, όπως η νέα του ταινία που βασίζεται σε μυθιστόρημα του Φόκνερ και θα παρουσιαστεί στη Βενετία, είναι ένα τεράστιο κομμάτι στην αλυσίδα της δημιουργικής του προσέγγισης που χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία, καθαρότητα, κουράγιο και αυτοπεποίθηση. Αυτές οι αξίες μεταμορφώνουν τον παμφάγο του οίστρο σε ένα κόνσεπτ από art performance που βασίζεται σε σοβαρή περιέργεια και ευφυία.»

Αφήστε ασχολίαστο το πότε ακριβώς ο Τζέιμς Φράνκο έγινε στ' αλήθεια όλα τα παραπάνω ή απλά ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα χρειάζεται το εκτόπισμα του Φράνκο για δημοσιότητα σε κάθε Φεστιβάλ Βενετίας και δείτε παρακάτω μια σειρά από φωτογραφίες που προδίδουν το πως θα μοιάζει (περίπου) το «The Sound and the Fury»:

The Sound and the Fury

The Sound and the Fury

The Sound and the Fury

The Sound and the Fury

The Sound and the Fury

Διαβάστε ακόμη: