Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: O Βίγκο Μόρτενσεν, ιδανικός αντί-ήρωας του Αλμπέρ Καμί

στα 10

Ετοιμο για τις πρεμιέρες του σε Βενετία και Τορόντο, το «Far from Men» του Γάλλου Νταβίντ Ελοφέν βρίσκει τον Βίγκο Μόρτενσεν ιδανικό πρωταγωνιστή ενός διηγήματος του Αλμπέρ Καμί υπό τους ήχους της μουσικής του Νικ Κέιβ και του Γουόρεν Ελις.

Βενετία 2014: O Βίγκο Μόρτενσεν, ιδανικός αντί-ήρωας του Αλμπέρ Καμί

Βρισκόμαστε στο 1954. O πόλεμος στην Αλγερία μόλις ξεκινάει και ο Ντάρου, δάσκαλος ενός χωριού που είχε υπηρετήσει στο γαλλικό στρατό, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Γεννημένος στην Αλγερία, αλλά Ισπανός στην καταγωγή, είναι ένας άντρας χωρίς πατρίδα, ξένος τόσο για τους Αλγερινούς όσο και για τους Γάλλους αποικιοκράτες. Οταν ο Νταρού διατάσσεται να οδηγήσει έναν αντικαθεστωτικό στην τοπική αστυνομική φρουρά, θα πρέπει να αποφασίσει που ανήκει. Μόνο που το ταξίδι των δύο ανδρών στην οροσειρά του Ατλαντα θα είναι πιο αποκαλυπτικό απ' όσο φαντάζονται...

Βασισμένο στο διήγημα «L'Hôte» από τη συλλογή «Η Εξορία και το Βασίλειο» του Αλμπέρ Καμί, το «Far From Men» (γαλλικός τίτλος: «Loin des Ηommes») του Γάλλου Νταβίντ Ελοφέν (το 2007 είχε κάνει στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών την πρεμιέρα του ντεμπούτου του μεγάλου μήκους «Nos retrouvailles»), θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του σε λίγες ημέρες στο διαγωνιστικό τμήμα του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για να αποδείξει αν η υπόσχεση του τρέιλερ για μια δυνατή ιστορία ανδρικής φιλίας θα βγει αληθινή.

Far from Men

Far from Men

Το μόνο σίγουρο είναι πως η επιλογή του Βίγκο Μόρτενσεν (με τα εξαιρετικά γαλλικά του) για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον θέτει ήδη υποψήφιο ως φαβορί για το βραβείο ερμηνείας στη Βενετία και πως η μουσική των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Ελις (οι ίδιοι είχαν ντύσει και το «The Road» πάλι με τον Μόρτενσεν) δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα άχρονο γουέστερν πάνω στην ταυτότητα και την επιβίωση που μιλάει για το σήμερα περισσότερο από την ιστορική περίοδο στην οποία αναφέρεται.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Far from Men»;


Το 71ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από τις 26 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας ενημερώνει συνεχώς για όλα θα συμβούν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.

Περισσότερη Βενετία 2014: