Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: Εναρξη με το «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου

στα 10

Με την πολυαναμενόμενη κωμωδία (!) του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου «Birdman» θα ανοίξει την αυλαία του το 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Βενετία 2014: Εναρξη με το «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε πέρσι, ανοίγοντας με το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν, το Φεστιβάλ Βενετίας εμπιστεύεται για τη φετινή του αυλαία τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου και το πολυαναμενόμενό του «Birdman».

Στον κεντρικό ρόλο – επιτέλους ξανά στο προσκήνιο με ερμηνευτικές απαιτήσεις – ο Μάικλ Κίτον υποδύεται έναν πρώην ηθοποιό, διάσημο από τις ενσαρκώσεις ενός κλασικού υπερήρωα, ο οποίος τώρα αποφασίζει ν’ ανεβάσει στο Μπρόντγουεϊ το «Για τι Πράγμα Μιλάμε Οταν Μιλάμε για Αγάπη» του Ρέιμοντ Κάρβερ, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με τους πριμαντονισμούς του ευέξαπτου πρωταγωνιστή του.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Birdman».

2

Μαζί με τον Μάικλ Κίτον, πρωταγωνιστούν η Ναόμι Γουοτς (ως μια από τις ηθοποιούς της παράστασης), η Εμα Στόουν (η κόρη του Μάικλ Κίτον, η οποία έχει μόλις ολοκληρώσει την αποτοξίνωσή της), ο Ζακ Γαλιφιανάκης στο ρόλο του παραγωγού του θεατρικού έργου, ενώ παίζουν ακόμη ο Εντουαρντ Νόρτον (μάλλον στο ρόλο του κεντρικού ηθοποιού της παράστασης) και η Αντρεα Ράιζμπορο στο ρόλο της φιλενάδας του σκηνοθέτη. Το σενάριο υπογράφουν ο ίδιος ο Ινιάριτου μαζί με τον Νίκολας Τζιακομπόνε (που είχε συνεργαστεί μαζί του και στο «Biutiful»).

O Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου είχε βρεθεί ξανά στη Μόστρα το 2003 με τα «21 Γραμμάρια», όπου ο Σον Πεν βραβεύθηκε για την ερμηνεία του, ενώ το 2007 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνιστικού προγράμματος.

Αν το «Birdman» ακολουθήσει την πορεία του «Gravity», τότε θα επιβεβαιωθούν και οι φήμες που θέλουν την ταινία να πρωταγωνιστεί στη φετινή οσκαρική κούρσα, με ημερομηνία εξόδου στην Αμερική στις 17 Οκτωβρίου.

2

Το 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από 27 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερη Βενετία 2014: