Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Αρια» της Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

στα 10

Μοναδική συμμετοχή της Κύπρου στην 74η Μόστρα, το μικρού μήκους φιλμ της Μυρσίνης Αριστείδου διαγωνίζεται στο τμήμα «Ορίζοντες», μαζί με ακόμη 11 ακόμη ταινίες απ' όλον τον κόσμο.

To «Αρια» της Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Αθήνα σήμερα. Η νεαρή Αρια, που εργάζεται στο σουβλατζίδικο του Τζίμη, περιμένει να πάει για μάθημα οδήγησης με τον πατέρα της. Οταν αυτός φθάνει, δεν είναι για να την πάρει μάθημα, αντιθέτως, της φορτώνει την επίβλεψη μιας νεαρής Κινέζας μετανάστριας, αδήλωτου επαγγέλματος, που δεν μιλά ούτε ελληνικά ούτε αγγλικά. Οι ήχοι, τα βλέμματα, οι κινήσεις και τα ξεθωριασμένα χρώματα της σημερινής Αθήνας, αυτό το τσουχτερό απόγευμα του Φλεβάρη αφηγούνται την ιστορία της Αριας, της Λου και του Πέτρου. Τη στιγμή που όλα τα στοιχεία και οι λεπτές αποχρώσεις της σχέσης αλλά και της σύγκρουσης θα δέσουν μαζί, η πόλη μετατρέπεται σε υπόκρουση της ζωής τους.

Αυτή είναι η υπόθεση του «Αρια», της νέας ταινίας μικρού μήκους της Μυρσίνης Αριστείδου από την Κύπρο. Η προηγούμενη μικρού μήκους ταινία της, «Σεμέλη» (2015) κέρδισε μεταξύ άλλων και το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Καλύτερης Ταινίας στη Berlinale Generation Kplus το 2016, ενώ τώρα ετοιμάζει την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους η οποία συμμετείχε στο TIFF TalentLab 2016, στο Berlinale Talents 2017, στο Cannes Cinéfondation Residence του 2017 και στο orino ScriptLab 2017.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2017: Αυτές είναι οι 21 ταινίες που διεκδικούν (με αξιώσεις) τον φετινό Χρυσό Λέοντα

Αρια 607

Αρια 607

Αρια 607

Το «Αρια», γαλλο-κυπριακή παραγωγή του Canal+, του Region île de France και Κέντρο Κινηματογράφου της Γαλλίας, με την υποστήριξη και του Σπάικ Λι, γυρίστηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2017. Την Αρια υποδύεται η πρωτοεμφανιζόμενη Χρύσα Πλατσατούρα, τον πατέρα της ο Γιάννης Στάνκογλου, τον Τζίμη ο Τάκης Σπυριδάκης, ενώ τη νεαρή Κινέζα υποδύεται η Οντρε Τζιακομίνι

Διαβάστε ακόμη: Το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αποκαλύπτει το πρόγραμμά του

Αρια 607