Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Βασίλης Κεκάτος στέλνει στο Flix καρτ-ποστάλ από το Φεστιβάλ του Σάντανς

στα 10

Μοναδική ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ του Σάντανς, το «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαινουν» του Βασίλη Κεκάτου συνεχίζει τις επιτυχημένες προβολές του στη χιονισμένη Γιούτα.

Flix Team
Ο Βασίλης Κεκάτος στέλνει στο Flix καρτ-ποστάλ από το Φεστιβάλ του Σάντανς
Ο Βασίλης Κεκάτος έξω από το Egyptian Theatre, το εμβληματικό σινεμά του Φεστιβάλ

Η μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου, «Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν», με πρωταγωνιστή των Ανδρέα Κωνσταντίνου, έχει ήδη διαγράψει μια θαυμάσια πορεία: έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και βραβεύτηκε για το σενάριό της, τιμήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας με το δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, με το πρώτο στο φεστιβάλ της Βιλερμπάν, σε μια λίστα που ολοένα και μεγαλώνει.

Σε μια σημαντική στάση για την καριέρα της, η ταινία μαζί με μέλη της ομάδας παραγωγής και του συνεργείου της, βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ του Σάντανς, ως η μόνη ελληνική ταινία που συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Δείτε παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από την επίσημη πρεμιέρα της.

Βασίλης Κεκ

Από το «κόκκινο χαλί» στο Temple Theatre, όπου έγινε η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας. Από αριστερά στα δεξιά: Γιώργος Βαλσάμης (Διευθυντής Φωτογραφίας), Αλέξανδρος Παπαϊωάννου (Ηθοποιός), Ελένη Κοσσυφίδου (Παραγωγός), Βασίλης Κεκάτος, Νίκος Μαγδαληνός (Βοηθός Παραγωγής) | © 2019 Sundance Institute | φωτό: Jen Fairchild

Βασίλης

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο συντονιστής στο Sundance Ingnite Τόμπι Μπρουκς, ο Βασίλης Κεκάτος και η Διευθύντρια του Film Foward Iniative Μερενιτθ Λάβιτ | © 2019 Sundance Institute | φωτό: Jen Fairchild

Πριν δυο χρόνια, το «Zero Star Hotel» του Κεκάτου είχε αναγνωριστεί από το Sundance Ignite ως μια από τις 15 νικήτριες ταινίες, ανάμεσα στις 357 συμμετοχές του διεθνούς διαγωνισμού, ενώ η τωρινή επιλογή του στο Φεστιβάλ έρχεται ως μια ακόμα επιβεβαίωση της αξίας του.

Στη «Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν», ο Ανδρέας Κωνσταντίνου υποδύεται τον Μάκη, που εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ενα πρωί, καθ’ οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Επειτα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάστασή του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του.

The Silence of the Dying Fish Poster

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία: