Buzz

To infinity and beyond! Πρώτες εικόνες από το «Valerian» του Λικ Μπεσόν

στα 10

Το νέο space opus του Γάλλου σκηνοθέτη έχει πρώτο - εντυπωσιακό - τρέιλερ.

To infinity and beyond! Πρώτες εικόνες από το «Valerian» του Λικ Μπεσόν

Η ταινία λέγεται «Valerian» και βασίζεται στο graphic novel «Valérian and the City of a Thousand Planets» των Πιερ Κριστέν και Ζαν-Κλοντ Μεζιέρ που κυκλοφόρησε το 1967 κι έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Η ιστορία εκτυλίσσεται τον 28ο αιώνα, όταν η ανθρωπότητα έχει πια ανακαλύψει το ταξίδι στο χρόνο. Ο Βαλεριάν κι η Λορελίν είναι πράκτορες της Χωρο-Χρονικής Υπηρεσίας, που σκοπό έχει την προστασία των πλανητών που συνθέτουν την Αυτοκρατορία της Γης.

Στο «Valerian» πρωταγωνιστεί ένα καστ τόσο εκκεντρικής επιλογής που μοιάζει βγαλμένο για να στελεχώσει κόμικ: Ντέιν ΝτεΧάαν και Κάρα Ντελεβίν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και γύρω τους οι Rihanna, Ιθαν Χοκ, Κλάιβ Οουεν και ο Τζον Γκούντμαν, μόνο ως φωνή ενός από τους εξωγήινους που φιγουράρουν στην ιστορία.

Δείτε ακόμη: Απ' τη Rihanna ως τον Ιθαν Χοκ: Ολοι στη νέα ταινία του Λικ Μπεσόν

valerian 607

Οπως λέει ο ίδιος. ο Λικ Μπεσόν ήταν δέκα ετών όταν μαγεύτηκε από το graphic novel «Valérian and the City of a Thousand Planets» των Πιερ Κριστέν και Ζαν-Κλοντ Μεζιέρ. Ο Μπεσόν δηλώνει ότι έχει στο μυαλό του ολόκληρη την ταινία, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια κι ότι φιλοδοξεί να κάνει ένα φιλμ που να μην απευθύνεται μόνο στους φανατικούς του είδους.

Ο Μπεσόν λέει ότι ξεκίνησε να γράφει το σενάριο για την ταινία του όταν ήταν 13 ετών και ζούσε ακόμη στη «χώρα του τυριού». «Ανοιγα το παράθυρο μου κι έβλεπα μόνο αγελάδες, αλλά η φαντασία μου έτρεχε». Εν τούτοις για το «5ο Στοιχείο δούλεψε ενάμιση χρόνο με τον Ζαν-Κλοντ Μεζιέρ κι όπως λέει «με ρώταγε πάντα γιατί δεν κάνω μια κινηματογραφική εκδοχή του “Velerian”. Του απαντούσα ότι ήταν αδύνατον. Η ταινία είχε μόνο δέκα ή 12 χαρακτήρες ανθρώπων κι όλοι οι άλλοι ήταν εξωγήινοι. Η τεχνολογία για κάτι τέτοιο δεν υπήρχε τότε».

valerian 607

Αυτό που άλλαξε τα πάντα ήταν σύμφωνα με τον ίδιο το «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον. «Οταν είδα εκείνη την ταινία, πέταξα το σενάριο που είχα από το παράθυρο. Αποφάσισα να δώσω στον εαυτό μου μεγαλύτερη ελευθερία, έριξα το κέντρο βάρους στους ανθρώπους να σπρώξω την φαντασία μου στα όρια της, αλλά και την ίδια στιγμή να κάνω ένα φιλμ που θα αρέσει ακόμη και στους ανθρώπους που δεν τους αρέσει η επιστημονική φαντασία. »

valerian 607

Το αποτέλεσμα θα φτάσει στις οθόνες μας τον Ιούλιο του 2017 μετά από ένα τεράστιο post production για τα ειδικά εφέ και την τεχνική επεξεργασία και τότε θα μάθουμε αν το όραμα του Μπεσόν είναι όντως τόσο εντυπωσιακό όσο το περιγράφει.

valerian promo 607

Δείτε πιο κατω το πρώτο πόστερ και μερικές ακόμη φωτογραφίες

valerian 607

valerian 607

valerian 607

valerian 607

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Valerian»:


Δείτε εδώ ένα πρώτο βίντεο από τα γυρίσματα:


Δείτε ακόμη: