Buzz

Το ότι ο Ούβε Μπολ εγκαταλείπει το σινεμά δεν είναι ένα αδιάφορο και σίγουρα όχι ένα καλό νέο!

στα 10

Αν ο «χειρότερος σκηνοθέτης στον κόσμο» εγκαταλείπει το σινεμά, τότε πάει να πει πως τα πράγματα είναι πολύ σκούρα. Για το σινεμά.

Το ότι ο Ούβε Μπολ εγκαταλείπει το σινεμά δεν είναι ένα αδιάφορο και σίγουρα όχι ένα καλό νέο!

Τι σημαίνει δεν ξέρετε τον Ούβε Μπολ;

Μα κανείς δεν τον ξέρει πραγματικά, αφού ελάχιστοι έχουν δει τις ταινίες του και ακόμη λιγότεροι τις έχουν δει ολόκληρες.

Ο Ούβε Μπολ, όμως, έγινε διάσημος ακριβώς γι' αυτό: επειδή οι ταινίες του - κάτι ανάμεσα σε b-movies / video games / φτηνάντζες action movies - δεν βλέπονται και επειδή ο ίδιος πιστεύει ότι είναι οι καλύτερες στον κόσμο, μιλώντας εδώ και χρόνια ανοιχτά για το πόσο ούτε το κοινό ούτε οι κριτικοί δεν έχουν καταλάβει το οραμά του. Τρεις υποψηφιότητες και ένα τιμητικό Χρυσό Βατόμουρο για το σύνολο της καριέρας του, μαζί με πλήθος «κακών» κριτικών, τον έχουν ανακηρύξει εδώ και χρόνια στο μεγάλο αστείο του παγκόσμιου σινεμά, ένα γνήσιο διάδοχο του Εντ Γουντ (τι ιεροσυλία, ωστόσο) και μαζί σε αυτόν ακριβώς τον σκηνοθέτη που θες να προκαλέσεις για να απαντήσει στο αρνητικό buzz που συνόδευε ήδη από την αρχή της καριέρας του το ονομά του.

Για να μπαίνουν μερικά πράγματα στη θέση τους: Αυτοί είναι οι χειρότεροι ηθοποιοί στον κόσμο

Uwe Boll 607

Ηταν πριν ένα χρόνο περίπου που ο Ούβε Μπολ τα είχε βάλει με όλους και με όλα, στέλνοντας κωλοδάχτυλα στο Χόλιγουντ και σε όσους δεν στήριξαν τις crowdfunding καμπάνιες του για να γυρίσει επιτέλους το πολυαναμενόμενο «Rampage 3: No Mercy» που τώρα έγινε «Rampage: President Down» και μαζί το... κύκνειο άσμα του δημιουργού του.

«Η αγορά είναι νεκρή και δεν μπορείς πια να βγάλεις λεφτά από τις ταινίες γιατί η αγορά των DVD και των Blu Ray έχει πέσει κατά 80 τοις εκατό τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος: δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά το να κάνω άλλες ταινίες. Δεν μπορώ να επιστρέψω στον τρόπο που έκανα ταινίες όταν ήμουν φοιτητής. Εχω κάνει τόσο πολλές ταινίες στη ζωή μου και δεν μπορώ να κάνω όλο και φτηνότερες ταινίες στην ηλικία μου. Είναι ντροπή. Θα ήμουν ευτυχισμένος να κάνω ταινία αλλά δεν είναι πια οικονομικά εφικτό.»

Διαβάστε ακόμη: Go Ούβε Μπολ: Ο χειρότερος σκηνοθέτης στον κόσμο αναθεματίζει το Χόλιγουντ!

Uwe Boll 607

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο - ειδικά όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο με αυτήν την προϊστορία - αλλά τα λόγια του Ούβε Μπολ θα μπορούσαν να ανήκουν σε κάθε έναν από τους μεγάλους σκηνοθέτες της εποχής μας, αφού η πτώση της αγοράς είναι κάτι που αφορά όλους και κάτι που σιγά σιγά θα αρχίσει να φαίνεται στη δυνατότητα με την οποία γυρίζονται οι ταινίες σήμερα - καλές ή κακές όσο και του Ούβε Μπολ, δεν έχει καμία σημασία.

Δείτε εδώ το - μνημείωδες - τρέιλερ για το «Rampage: President Down»:


Διαβάστε ακόμη: Οι ταινίες του Ανταμ Σάντλερ δεν βλέπονται, αλλά κάνουν τον κόσμο καλύτερο