Buzz

«Until We Could»: H Ρόμπιν Ράιτ και ο Μπεν Φόστερ απαγγέλλουν ένα υπέροχο ποίημα για την ισότητα στον γάμο σε μια συγκινητική μικρού μήκους

στα 10

Γραμμένο από τον Ρίτσαρντ Μπλάνκο και σκηνοθετημένο από τον Ντέιβιντ Λόουερι και τον Γεν Ταν, αυτό το υπέροχο φιλμ ξεκαθαρίζει πως ο γάμος δεν έχει να κάνει με τα φύλα, μα με την αγάπη.

«Until We Could»: H Ρόμπιν Ράιτ και ο Μπεν Φόστερ απαγγέλλουν ένα υπέροχο ποίημα για την ισότητα στον γάμο σε μια συγκινητική μικρού μήκους

Εχουν περάσει δέκα χρόνια απ ότι η Μασαχουσέτη έγινε η πρώτη πολιτεία της Αμερικής που καθιέρωσε το δικαίωμα στον γάμο των ομοφύλων και την ίδρυση της οργάνωσης Freedom to Marry που αγωνίζεται για αυτό τον σκοπό.

Το φιλμ που σκηνοθέτησαν ο Ντέιβιντ Λόουερι του «Μείνε Δίπλα Μου» κι ο Γεν Ταν του «Pit Stop», εικονογραφεί με εξαιρετικό τρόπο ένα ποίημα που έγραψε ο Ρίτσαρντ Μπλάνκο, ο ποιητής της Ορκωμωσίας του Μπαράκ Ομπάμα στην δεύτερη τετραετία του.

Ο Μπλάνκο που ζει στο Μέιν με τον εδώ και δεκατέσσερα χρόνια σύντροφο του, δέχτηκε να γράψει το ποίημα για τα δέκα χρόνια της οργάνωσης Freedom to Marry καθώς όπως λέει, η οργάνωση, μάχεται για ένα σκοπό που πιστεύει με θέρμη «και κάτι που ένιωθα ανέκαθεν ότι η κοινωνία μου αρνείται».

Εν τούτοις αρχικά ήταν αντίθετος στην ιδέα του να γυριστεί μια ταινία που να εικονογραφεί το ποίημα: «αναρωτιόμουν αν θα μπορούσε ένα φιλμάκι να διαβάσει τα συναισθήματα ανάμεσα στις γραμμές. Αλλά το έκαναν και το έκαναν με έναν καταπληκτικό τρόπο. Βλέποντας το φιλμ δεν μπορούσα παρά να κλάψω».

Το «Until We Could» γυρίστηκε στο Τέξας, όπου ζουν και δουλεύουν και οι δύο σκηνοθέτες του, με αληθινά ομόφυλα ζευγάρια αλλά και ηθοποιούς, με μια υπέροχη αφήγηση από την Ρόμπιν Ράιτ και τον Μπεν Φόστερ και συλλαμβάνει με συγκίνηση και τρυφερότητα αυτό που θα έπρεπε να είναι η καρδιά κάθε γάμου: την αγάπη που ενώνει τους ανθρώπους και τους κάνει οικογένεια και υπογραμίζει πως όλοι έχουν δικαίωμα να πουν «I do»...

Δείτε το φιλμ στο βίντεο

.

Δείτε ακόμα: