Buzz

Dark Universe: Η Universal υποδέχεται έναν «νέο κόσμο θεών και τεράτων»

στα 10

Η «Νύφη του Φρανκενστάιν» θα διαδεχθεί τη «Μούμια» στο ενιαίο σύμπαν των ανανεωμένων κινηματογραφικών τεράτων του στούντιο, που ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα.

Dark Universe: Η Universal υποδέχεται έναν «νέο κόσμο θεών και τεράτων»

Το γνωρίζαμε εδώ και καιρό. Τώρα, όμως, η Universal λανσάρει πλέον και επίσημα το φιλόδοξο franchise κινηματογραφικών τεράτων που ετοιμάζει, με τον τίτλο Dark Universe, μια επίσημη φωτογράφιση των έως τώρα εξασφαλισμένων πρωταγωνιστών του, αλλά κι ένα βίντεο-φόρο τιμής στις κλασικές ταινίες τρόμου που έχει βαλθεί να αναβιώσει.

Δεν είναι μυστικό ούτε άξιο απορίας ότι όλα τα στούντιο του Χόλιγουντ θα ήθελαν να έχουν στα χέρια τους ανεξάντλητα κινηματογραφικά franchise όπως το διαρκώς επεκτεινόμενο υπερηρωικό σύμπαν της Marvel ή η διαγαλαξιακή σάγκα του Star Wars.

Η Universal δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, μην έχοντας όμως κάποιο άλλο πρόσφορο υλικό στην κατοχή της αποφάσισε να αναστήσει τα κλασικά κινηματογραφικά τέρατα με τα οποία έγραψε ιστορία κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής του χολιγουντιανού τρόμου, τις δεκαετίες του ’30 και του ’40.

Διαβάστε ακόμη: «She's got plans for you!»: Ο Τομ Κρουζ την έχει άσχημα στο νέο τρέιλερ του «The Mummy»

bride of frankenstein 607Σκηνή από τη «Νύφη του Φρανκενστάιν» του 1935

Η πρώτη ταινία της σειράς είναι φυσικά η «Μούμια» του Αλεξ Κούρτσμαν, που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2017, ενώ το στούντιο ανακοίνωσε μόλις ότι θα τη διαδεχθεί η «Νύφη του Φρανκενστάιν», με ημερομηνία εξόδου τον Φεβρουάριο του 2019.

Αν και η ταινία δεν έχει ακόμα βρει την πρωταγωνίστριά της, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Universal θα εξασφαλίσει κάποια A-list σταρ, στα πρότυπα των ηθοποιών που το στούντιο έχει αγκαζάρει μέχρι τώρα για τις ανάγκες του franchise, και οι οποίοι πιθανότατα θα κάνουν περάσματα από ταινία σε ταινία.

Dark Universe 607

Πέρα από τον Τομ Κρουζ και τη Σοφία Μπουτέλα της «Μούμιας», αλλά και τον Ράσελ Κρόου που κάνει στην ταινία την πρώτη του εμφάνιση ως Δρ. Τζέκιλ, ο Τζόνι Ντέπ θα υποδυθεί τον Αόρατο Ανθρωπο και ο Χαβιέ Μπαρδέμ το τέρας του Φρανκενστάιν.

Τη σκηνοθεσία της «Νύφης του Φρανκενστάιν» θα αναλάβει ο Μπιλ Κόντον («Dreamgirls», «Mr. Holmes», «Beauty and the Beast»), μία αν μη τι άλλο εμπνευσμένη επιλογή, δεδομένου ότι η καλύτερη ταινία του, το «Gods and Monsters» του 1998, με πρωταγωνιστή τον Ιαν ΜακΚέλεν, βασιζόταν στη ζωή του Τζέιμς Γουέιλ, σκηνοθέτη των πρωτότυπων ταινιών «Φρανκενστάιν» (1931) και «Η Νύφη του Φρανκενστάιν» (1935).

Δείτε παρακάτω το βίντεο-φόρο τιμής (με μουσική του Ντάνι Ελφμαν) στα κλασικά monster movies της Universal, με το οποίο η εταιρεία λάνσαρε το franchise, και ας ελπίσουμε ότι οι νέες ταινίες θα διαθέτουν κάτι από τη διαχρονική γοητεία τους.


Διαβάστε ακόμη