Industry

Η Αμερική έλυσε το πρόβλημα της οπλοχρησίας: Η Universal ακύρωσε την έξοδο του «The Hunt»

στα 10

Να που, τελικά, τα αυταρχικά σχόλια του Προέδρου Τραμπ γίνονται πράξη.

Η Αμερική έλυσε το πρόβλημα της οπλοχρησίας: Η Universal ακύρωσε την έξοδο του «The Hunt»

Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Αμερική έρχονται ταχύτατα: μετά το τριπλό μακελειό του προηγούμενου Σαββατοκύριακου με μαζικές δολοφονίες στο Οχάιο, το Τέξας και την Καλιφόρνια, ο Πρόεδρος Τραμπ έριξε την ευθύνη στο... Χόλιγουντ!

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «Το Χόλιγουντ είναι ρατσιστικό!» Ο Πρόεδρος Τραμπ καταγγέλλει... αορίστως το αμερικανικό entertainment

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Τραμπ κατήγγειλε, σε συνέντευξη Τύπου και αμέσως μετά στο twitter, την mainstream κινηματογραφική παραγωγή, γράφοντας (διατηρώντας τα πεζοκεφαλαία): «Το Φιλελεύθερο Χόλιγουντ είναι Ρατσιστικό στο ύψιστο επίπεδο, γεμάτο μεγάλο Θυμό και Μίσος! Τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται "Ελίτ", αλλά δεν είναι Ελίτ. Μάλιστα, συχνά οι άνθρωποι στους οποίους τόσο σθεναρά αντιτίθενται είναι στην πραγματικότητα η Ελίτ. Η ταινία που βγαίνει έχει γίνει με σκοπό να πυροδοτήσει και να προκαλέσει το χάος. Δημιουργούν τη δική τους βία και μετά προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη σε άλλους. Αυτοί είναι οι αληθινοί Ρατσιστές κι είναι πολύ κακοί για τη Χώρα μας!»

Οι δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ δεν κατονομάζουν, αλλά φωτογραφίζουν την ταινία «The Hunt», σε σκηνοθεσία του Κρεγκ Ζόμπελ, που η Universal επρόκειτο σύντομα να βγάλει στις αίθουσες. Στην ταινία, γραμμένη από τον Ντέιμον Λίντελοφ του «Lost» και τον Νικ Κιουζ του «Leftovers», δώδεκα άνθρωποι ξυπνούν σ' ένα ξέφωτο και συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει θηράματα μιας ομάδας φιλελεύθερων ελίτ που, ως σπορ, κυνηγούν «άθλιους» για να τους σκοτώσουν. Το «The Hunt» είναι μια παραγωγή του Τζέισον Μπλουμ και πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Μπέτι Γκίλπιν του «Glow» και η Χίλαρι Σουανκ, εκπροσωπώντας τις δυο αντίθετες πλευρές του πολιτικού άξονα.

the hunt 607

Λίγες μέρες νωρίτερα, σε ένδειξη σεβασμού για τα θύματα των ένοπλων επιθέσεων, το «The Hunt» απέσυρε διαφημιστικά σποτ και πάτησε φρένο στην καμπάνια του, η οποία έδειχνε, φυσικά, σκηνές ένοπλης βίας. Τώρα, ωστόσο, η Universal ανακοίνωσε ότι αποσύρει εξολοκλήρου την έξοδο της ταινίας: «Ενώ η Universal Pictures είχε ήδη σταματήσει τη διαφημιστική καμπάνια για το "The Hunt",» λέει σε δήλωσή του το στούντιο, «ύστερα από σκέψη, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά μας για την έξοδο της ταινίας. Υποστηρίζουμε τους κινηματογραφιστές μας και θα συνεχίσουμε να διανέμουμε ταινίες σε συνεργασία με τολμηρούς δημιουργούς και οραματιστές, σαν αυτούς που σχετίζονται με ετούτο το σατιρικό θρίλερ, αλλά καταλαβαίνουμε ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βγει αυτή η ταινία στις αίθουσες.»

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν το «The Hunt» θα βγει στις αίθουσες του υπόλοιπου κόσμου, εκτός Αμερικής, ή εάν θα πουληθεί απ' ευθείας σε κάποια πλατφόρμα streaming. Παρότι, ωστόσο, αυτή είναι προφανώς μια απόφαση με οικονομικά κριτήρια - ενδεχομένως η ταινία δεν θα κινούνταν καλά στα ταμεία εξαιτίας της θεματικής της και του timing - δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι, μ' αυτόν τον τρόπο, η Universal μοιάζει όχι μόνο να δικαιώνει τα λόγια του Προέδρου Τραμπ, αλλά και να επικυρώνει την άποψη ότι το σινεμά έχει ευθύνη για την πρόσκληση βίας ενώ, πραγματικά, τα αίτια βρίσκονται αλλού.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «The Hunt»: