Buzz

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ δεν έχει ταμπού στο «Une Jeunesse Dorée» της Εύα Ιονέσκο

στα 10

Και ζει τις δικές τις τελευταίες μέρες της disco στο Παρίσι του τέλους του 70.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ δεν έχει ταμπού στο «Une Jeunesse Dorée» της Εύα Ιονέσκο

Με φόντο το Palace του Παρισιού, ενός θρυλικού κλαμπ της δεκαετίας του 70, στο οποίο οι clubbers συναντούσαν τους vip οι πλούσιοι τους φτωχούς, οι gay τους straight κι όλοι μαζί έβαζαν φωτιά στις ξέφρενες νύχτες της πόλης, το «Une Jeunesse Dorée», ιχνογραφεί μια τυχαία συνάντηση τεσσάρων ανθρώπων που θα σταθεί ικανή να αλλάξει την ζωή τους για πάντα.

Δείτε ακόμη: Ευρωπαϊκά Βραβεία 2018: O «Ψυχρός Πόλεμος» της Ευρώπης του σήμερα

Une Jeunesse Dorée 607

Η δεκαεξάχρονη Ρόζ θα φτάσει στο Παρίσι από την μικρή της πόλη και με τον 22χρονο αρραβωνιαστικό της Μισέλ, θα μαγνητιστούν σαν έντομα από την φλόγα στο πάρτι και την ελευθερία που τους δίνει η μουσική, ο χορός, το Palace.

Κι εκεί θα γνωρίσουν την Λουσίλ και τον Ιμπερ, ένα μεγαλύτερο τους, πλούσιο ζευγάρι που ξοδεύουν τον χρόνο και τα χρήματά τους, ταγμένοι σε μια εκστρατεία, κατάκτησης απολαύσεων και παθών και που θα πάρουν τους δύο νεαρούς υπό την προστασία τους, χτίζοντας μια σχέση το ίδιο φαντασμαγορική με το σκηνικό των νυχτών τους.

Une Jeunesse Dorée 607

Σκηνοθετημένη από την Εύα Ιονέσκο με όλη την υπερβολή και την ροπή προς την σαχλαμάρα που ξέρεις ότι διακατέχει το έργο της (έχοντας δει την προηγούμενη -κακή- ταινία της «My Little Princess»), δεν μπορείς εν τούτοις να μην παραδεχτείς, ότι αν όχι για οτιδήποτε άλλο, τότε για την camp εκδοχή της Ιζαμπέλ Ιπερ, το φιλμ, έχει ένα αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον.

Une Jeunesse Dorée 607

Το «Une Jeunesse Dorée» θα κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ πριν την έξοδό του στις γαλλικές αίθουσες τον Ιανουάριο και στο βίντεο πιο κάτω, μπορείτε να δείτε το πρώτο τρέιλερ.

Δείτε επίσης: