Buzz

«Uncle Howard»: Ο Μπάροουζ, ο Τζάρμους, η Μαντόνα και η σύντομη ζωή ενός σχεδόν ξεχασμένου σκηνοθέτη

στα 10

Το ντοκιμαντέρ του Ααρον Μπρούκνερ ανακαλύπτει τα ίχνη του θείου του Χάουαρντ που πέθανε το 1989 λίγο πριν κατακτήσει την κινηματογραφική καριέρα που του άξιζε.

«Uncle Howard»: Ο Μπάροουζ, ο Τζάρμους, η Μαντόνα και η σύντομη ζωή ενός σχεδόν ξεχασμένου σκηνοθέτη

Ο Χάουαρντ Μρουκνερ είχε ήδη χτίσει το όνομά του ως ένας ανερχόμενο ταλέντο στο ανεξάρτητο αμερικάνικο σινεμά στα τέλη της δεκαετίας του 70 και τις αρχές του 80 με μια σειρά από ντοκιμαντέρ με πιο γνωστό το «Burroughs: The Movie», ένα πορτρέτο του μύθου της Beat generation Γουίλιαμ Μπάροους.

Το 1989, όντας στα πρόθυρα της αναγνώρισης από το Χόλιγουντ κι έχοντας μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα της πρώτης του ταινίας μυθοπλασίας «Bloodhounds of Broadway» στην οποία πρωταγωνιστούσε και η Μαντόνα, ο Μπρούκνερ πέθανε πολύ νωρίς, όπως κι ένας τεράστιος αριθμός ταλαντούχων ανθρώπων της γενιάς του, από AIDS.

uncle howard 607

23 χρόνια μετά το θάνατό του, ο ανιψιός του Ααρον Μπρούκνερ αναζητώντας την ιστορία του θείου του βρίσκει στο «bunker», το σπίτι του Μπάροουζ στην Νέα Υόρκη, 300 μπομπίνες φιλμ όχι μόνο από τις συνεντεύξεις του με τον Μπάροουζ μα κι από πρόβες με την Μαντόνα ή στιγμιότυπα από την ζωή του και με την βοήθεια του Τζιμ Τζάρμους που τότε ήταν μέλος του κινηματογραφικού συνεργείου του, ξεκινά την προσπάθεια να χτίσει το πορτρέτο του νεκρού του θείου.

uncle howard 607

Το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στο Sundance και θα προβληθεί σε λίγες μέρες και στο φεστιβάλ του Βερολίνου και μοιάζει με ένα από εκείνα τα ντοκιμαντέρ, όπου η σινεφιλία, μια συναρπαστική ιστορία και η συγκίνηση βρίσκουν έναν κοινό τόπο συνάντησης.

uncle howard 607

Δείτε το τρέιλερ πιο κάτω.


Δείτε ακόμη: