Buzz

«Unbroken»: η Αντζελίνα κυκλοφορεί το πρώτο trailer

στα 10

Οι πρώτες εικόνες του «Unbroken», της νέας ταινίας της Αντζελίνα Τζολί, είναι επικές, πλούσιες, αλλά ταυτόχρονα μας υποψιάζουν για ένα καλογυαλισμένο, συμβατικό μελόδράμα εποχής. Δείτε το trailer...

«Unbroken»: η Αντζελίνα κυκλοφορεί το πρώτο trailer

Στο «Unbroken», τη δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα, η Αντζελίνα Τζολί επέλεξε να αποθανατίσει τη ζωή του ήρωα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Λούι Ζαμπερίνι. Το «Unbroken» στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Λόρα Χίλενμπραντ (η ίδια είχε γράψει και το «Seabiscuit: An American Legend») που αφηγείται την αληθινή ιστορία του Ολυμπιονίκη και βετεράνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Λούι Ζαμπερίνι, ο οποίος πολεμώντας στον ειρηνικό, επέζησε της πτώσης του αεροπλάνου του, έμεινε 47 μέρες σε μία σχεδία στην μέση του πουθενά και διασώθηκε από τους Ιάπωνες μόνο και μόνο για να καταλήξει αιχμάλωτος πολέμου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

O υπερήλικας Λούι Ζαμπερίνι στήριξε το πρότζεκτ της Αντζελίνα με όλες του τις δυνάμεις: παραχώρησε τα δικαιώματα της ιστορίας του, είχε συμβουλευτικό ρόλο στη συγγραφή του σεναρίου, τη συνόδευσε σε δημόσιες εκδηλώσεις. Ομως δεν πρόλαβε να δει την ταινία τελειωμένη. Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα ο Ζαμπερίνι πέθανε, σε ηλικία 97 ετών.

Το σενάριο υπογράφει ο Γουίλιαμ Νίκολσον («Les Miserables», «Μονομάχος», «Elizabeth: The Golden Age»), ενώ πρωταγωνιστούν οι Τζακ Ο' Κόνελ και Γκάρετ Χέντλαντ.

H ίδια η Τζολί υπογράφει και ως παραγωγός, μαζί με τους Μάθιου Μπερ και Ερβιν Στοφ. Η ταινία θα κυκλοφορήσει από την Universal στις 25 Δεκεμβρίου του 2014.

Πριν από λίγα λεπτά κυκλοφόρησε και το πρώτο trailer. Eπικό, πλούσιο - μία τεράστια παραγωγή που όμως μοιάζει αρκετά συμβατικά και «γυαλιστερά» δουλεμένη. Με φράσεις «ένας ήρωας που δεν λύγισε» ή «μόνο το κουράγιο θα σε φέρει πίσω σπίτι», η Αντζελίνα βαδίζει καμαρωτά για τα Οσκαρ, αλλά η ερώτηση παραμένει: έχει κάνει μία αξιομνημόνευτη ταινία;

Δείτε το trailer: