Buzz

Tζούντι Γκάρλαντ: τα πάντα όλα!

στα 10

Τα 89α «γενέθλια» της Τζούντι Γκάρλαντ θα γιορτάσει η κινηματογραφική λέσχη του Lincoln Center και θα το κάνει μουσικοχορευτικά: μ' ένα αφιέρωμα με τίτλο «All Singin’, All Dancin’, All JUDY!»

Tζούντι Γκάρλαντ: τα πάντα όλα!
Αφιέρωμα στην ντίβα των μιούζικαλς και για όσους είναι στην Νέα Υόρκη λόγος να... «forget your troubles c'mon get happy!»

Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γίνει αφιέρωμα στην μεγάλη κυρία των αμερικανικών μιούζικαλ με τέτοια ποσότητα ταινιών από την καριέρα της. Το «All Singin’, All Dancin’, All JUDY!» θα διαρκέσει από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου και φιλοξενεί... 31 (!) ταινίες της!

Ξεκινώντας από το «Pigskin Parade», το μιούζικαλ του 1936 (στην 75η επέτειό του) που σηματοδότησε το ντεμπούτο της πιτσιρίκας Γκάρλαντ στο σινεμά και μετρώντας 31 παραγωγές στις οποίες πρωταγωνίστησε μέχρι το θάνατό της, η ολοκληρωμένη αυτή ρετροσπεκτίβα υπόσχεται να ενθουσιάσει τους θαυμαστές της εμβληματικής ηθοποιού.

Και το αφιέρωμα δεν αρκείται μόνο στο σινεμά: σε συνεργασία με το Paley Center, μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση που λειτουργεί ως media μουσείο, το Lincoln Center συγκέντρωσε και θα παρουσιάσει και τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις της Γκάρλαντ (από την εκπομπή της «The Judy Garland Show», μέχρι τα guest της στο σόου του Εντ Σάλιβαν) σε μία παράλληλη έκθεση που θα διαρκέσει από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου και θα ονομάζεται «Τζούντι Γκάρλαντ: τα Χρόνια της Τηλεόρασης».

Αν βρεθείτε στην Νέα Υόρκη πάντως και θέλετε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα μία είναι η ημερομηνία που πρέπει να κυκλώσετε στο ημερολόγιό σας: 30 Ιουλίου. Στις 10.30 το βράδυ θα παιχτεί «Ο Μάγος του Οζ» σε καραόκε κόπια, για να μπορεί το κοινό να τραγουδήσει μαζί με την Ντόροθι και να χορέψει στους διαδρόμους των αιθουσών φορώντας, προαιρετικά, κόκκινα παπούτσια.