Industry

Τζέι Γκάτσμπι, εναντίον Τόνι Σταρκ. Ποιος από τους δυο, πολύ πλούσιους ήρωες, έβγαλε τα περισσότερα χρήματα το Σαββατοκύριακο;

στα 10

Η μάχη στο αμερικάνικο box office ήταν πολύ σκληρή τις περασμένες μέρες. Κι ακόμη κι αν δεν μπορείς να μιλήσεις για ηττημένους, νικητής ήταν σίγουρα ο «Iron Man».

Τζέι Γκάτσμπι, εναντίον Τόνι Σταρκ. Ποιος από τους δυο, πολύ πλούσιους ήρωες, έβγαλε τα περισσότερα χρήματα το Σαββατοκύριακο;
O Λίο, έχει κάθε λόγο να γιορτάζει!

Η ταινία του Σέιν Μπλακ στη δεύτερη εβδομάδα της προβολής της επιβεβαίωσε ότι η αγάπη των fanboys στον Τονι, είναι ακόμη πολύ δυνατή, αφού του απέφερε 72,5 εκατομμύρια δολάρια, φέρνοντας το σύνολο των αμερικάνικων εισπράξεών του κοντά στα τριακόσια εκατομμύρια και το παγκόσμιο σύνολό του σε ένα φλερτ με το ένα δισεκατομμύριο.

Το «Iron Man 3» έγινε έτσι με διαφορά η πιο πετυχημένη ταινία από το σύμπαν της Marvel, με την εξαίρεση των «Avengers», αλλά ακόμη και τα νούμερα εκείνης της ταινίας δεν δείχνουν μακρινά με την πορεία που έχει η ταινία.

Ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» από την άλλη, έκανε κι αυτός ένα υπέροχο πάρτι στις αίθουσες. Με ένα θαυμάσιο καστ που έχει τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ως μαγνητική επικεφαλής φιγούρα, με τον αέρα της πιο λαμπερής ταινίας της χρονιάς και τον μύθο ενός συμβολικού βιβλίου, τα κατάφερε πολύ καλύτερα απ΄ ότι όλοι ήλπιζαν ακόμη κι αν οι κριτικές δεν ήταν ακριβώς θριαμβευτικές.

Το φιλμ έκανε εισπράξεις 51,1 εκατομμυρίων δολαρίων, με διαφορά το καλύτερο άνοιγμα οποιασδήποτε ταινίας του Μπαζ Λούρμαν στην Αμερική και περισσότερα από σχεδόν πενήντα εκατομμύρια που η τελευταία ταινία του «Australia» συγκέντρωσε σε ολόκληρη την πορεία της στις Αμερικάνικες αίθουσες και κοντά στις συνολικές εισπράξεις του «Moulin Rouge» που βρίσκονταν στα 57, 4 εκατομμύρια.

Αναμφίβολα καλά νέα πριν από την προβολή της ταινίας στο φεστιβάλ των Καννών σε λίγες μέρες και εν όψει του ανοίγματος του φιλμ στον υπόλοιπο κόσμο σιγά σιγά.