Buzz

Τζεφ Μπρίτζες, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέιμς Φράνκο: όλοι για τον «Μικρό Πρίγκιπα»

στα 10

Ενα από τα πιο διάσημα, κλασικά κι αγαπημένα παιδικά παραμύθια ετοιμάζεται για το κινηματογραφικό του κοντινό. «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (1943) του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξιπερί θα μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη σε μία animation ταινία όπου όλοι θέλουν να συμμετέχουν. Ολοι.

Τζεφ Μπρίτζες, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέιμς Φράνκο: όλοι για τον «Μικρό Πρίγκιπα»

«Ετσι έζησα μόνος, χωρίς κανέναν που να μπορώ να του μιλάω αληθινά, μέχρι που έπαθα μια βλάβη στη Σαχάρα πριν από έξι χρόνια. Κάτι είχε σπάσει μέσα στον κινητήρα μου. Κι όπως δεν είχα μαζί μου ούτε μηχανικό ούτε επιβάτες, ετοιμαζόμουν να δοκιμάσω μόνος μου μια δύσκολη επισκευή. Ηταν για μένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Είχα νερό το πολύ για οχτώ μέρες. ...Ημουν πιο απομονωμένος κι από ναυαγό σε σχεδία στη μέση του ωκεανού. Φαντάζεστε λοιπόν την έκπληξή μου τα ξημερώματα, όταν με ξύπνησε μια περίεργη φωνούλα...»

Είναι από τα πιο αγαπημένα βιβλία μικρών και μεγάλων, ένα από τα διασημότερα και κλασικότερα παραμύθια, μία παραβολη που προκαλεί ακόμα και σήμερα διαχρονική συγκίνηση. «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (1943) του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξιπερί που αφηγείται την συνάντηση του αφηγητή-πιλότου, ο οποίος μετά από ανώμαλη προσγείωση στην έρημο Σαχάρα συνάντησε τον μικρό ήρωα του παραμυθιού και του άλλαξε τη ζωή, είναι το επόμενο μεγάλο animation πρότζεκτ του Μαρκ Οσμπορν («Kung Fu Panda»).

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος θα υπογράψει τη σεναριακή μεταφορά. Αντίθετα όμως, έχουν διαρρεύσει τα ονόματα όσων ηθοποιών σφάζονται για μία θέση στο καστ, δανείζοντας τις φωνές τους για να ερμηνεύσουν τους ρόλους του μελαγχολικού, ρομαντικού παραμυθιού.

Τζέιμς Φράνκο, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Τζεφ Μπρίτζες, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Πολ Τζιαμάτι ακούγεται ότι έχουν ήδη υπογράψει - με τον Μπρίτζες φυσικά στο ρόλο του πιλότου.

Ανυπομονούμε!