Buzz

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: η ζωή μετά τον Χάρι Πότερ!

στα 10

Με τίτλο «The Casual Vacancy», η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αφήνει πίσω της τον Χάρι Πότερ και ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί ήδη από τώρα τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του ανέκδοτου ακόμη πρώτου της - μετά την Χάρι Πότερ εποχή - βιβλίου.

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: η ζωή μετά τον Χάρι Πότερ!

Για την ώρα, τα μόνα πράγματα που είναι γνωστά για το «The Casual Vacancy» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είναι το εξώφυλλο που μόλις κυκλοφόρησε (δείτε το ολόκληρο στο gallery) και η υπόθεση του που αφορά το θάνατο ενός άνδρα σε μια φανταστική βρετανική πόλη και τον εκλογικό πυρετό που θα ακολουθήσει για την αντικατάσταση του στο συμβούλιο της τοπικής ενορίας.

Πιο συγκεκριμένα η υπόθεση του «The Casual Vacancy» είναι η εξής: «Οταν ο Μπάρι Φερμπόδερ πεθαίνει αναπάντεχα στα 40 του χρόνια, όλοι σοκάρονται στη μικρή πόλη του Μπάγκφορντ. Το Πάγκφορντ είναι μια φαινομενικά ειδυλλιακή βρετανική πόλη, με μια πλατεία και έναν αρχαίο ναό, αλλά αυτό που κρύβεται κάτω από την όμορφη επιφάνεια είναι μια πόλη σε πόλεμο. Πλούσιοι σε πόλεμο με τους φτωχούς, έφηβοι σε πόλεμο με τους γονείς τους, σύζυγοι σε πόλεμο με τους συζύγους τους, δάσκαλοι σε πόλεμο με τους μαθητές... Το Πάγκφορντ δεν είναι αυτό που φαίνεται. Και η κενή θέση που αφήνει ο Μπάρι στο συμβούλιο της ενορίας θα γίνει ο καταλύτης για τον μεγαλύτερο πόλεμο που γνώρισε ποτέ η πόλη. Ποιος, όμως, θα μπορέσει να νικήσει σε μια εκλογική αναμέτρηση γεμάτη πάθος, δολοπλοκίες και αναπάντεχες αποκαλύψεις;»

Το βιβλίο που ο εκδότης της Ρόουλινγκ περιγράφει ως «γεμάτο με μαύρο χιούμορ, τροφή για σκέψη και με συνεχείς ανατροπές» θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου, αποτελείται από 512 σελίδες και ήδη η κινηματογραφική βιομηχανία προσπαθεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, θέλοντας έτσι να εκμεταλλευτεί το marketing plan που στηρίζεται όλο φυσικά στη ζωή μετά τον Χάρι Πότερ. Αν υπάρχει...