Φεστιβάλ / Βραβεία

«Tutto Italia»: κερδίστε προσκλήσεις για το «Η Μοναξιά των Μονών Αριθμών»

στα 10

Οσο διαρκεί το «Tutto Italia», το αφιέρωμα στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά, οι αναγνώστες του Flix θα έχουν καθημερινά προσκλήσεις για τις προβολές του!

«Tutto Italia»: κερδίστε προσκλήσεις για το «Η Μοναξιά των Μονών Αριθμών»

Αθήνα, άνοιξη, Ιταλία: δεν υπάρχει καλύτερος συνδιασμός γι’ αυτήν την εβδομάδα! Το «Tutto Italia», το ειδικό κινηματογραφικό αφιέρωμα στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά που… δεν γνωρίσαμε, μια ειδική «γιορτή για την ιταλική κουλτούρα» προβάλλει ταινίες από το απάνθισμα της ιταλικής κινηματογραφίας των τελευταίων χρόνων. Κι επειδή κάθε γιορτή είναι ένα πολυσύνθετο πολιτιστικό γεγονός, με αφορμή και άξονα τον Ιταλικό Κινηματογράφο οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με μια ευρεία γκάμα της ιταλικής κουλτούρας ξεκινώντας από το σινεμά και φτάνοντας ως τη γεύση.

Η πρωτοβουλία και η υλοποίηση αυτής της συνάντησης του ιταλικού πολιτισμού με την ελληνική πραγματικότητα ανήκει στον Πέτρο Αντωνιάδη. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο κριτικός κινηματογράφου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Παναγιώτης Τιμογιαννάκης. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του «Tutto Italia» για να επιλέξετε ανάμεσα στις 26 ταινίες που θα προβληθούν! Οπως επισημαίνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, που έκανε την επιλογή του προγράμματος, «είναι από καινούργιες έως ολοκαίνουργιες, ανήκουν στην τελευταία τριετία της ιταλικής παραγωγής, δεν μας τις έφερε κανένας διανομέας στην Ελλάδα κι αποφασίσαμε να τις φέρουμε εμείς».

Επιπλέον, το «Tutto Italia» φιλοδοξεί να γνωρίζει κάθε χρόνο στο ελληνικό κοινό και μια ιδιαίτερη προσωπικότητα της σύγχρονης ιταλικής κινηματογραφίας, ξεκινώντας φέτος με τον Ελληνα σταρ που διαπρέπει εκεί κι ακούει στο όνομα Νικόλας Βαπορίδης, τον οποίο έχουν αποκαλέσει και «Il divo delle ragazzine» («Ο Θεός των κοριτσιών»). Το «Tutto Ιtalia» επιλέγει να δείξει στο ελληνικό κοινό έξι από τις πιο πετυχημένες ταινίες του.

Κι επειδή η Ιταλία είναι συνυφασμένη με τις απολαυστικές γεύσεις της, το «Tutto Italia» προσφέρει ειδικά μενού στους θεατές των ταινιών, στα ιταλικά εστιατόρια Cosa Nostra, Dyo, Fuga και Sale e Pepe.

Οι αναγνώστες του Flix θα μπορούν καθημερινά να διεκδικούν 5 διπλές προσκλήσεις για προβολές του «Tutto Italia». Σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου, δοκιμάστε το «La Solitudine dei Numeri Primi (Η Μοναξιά των Μονών Αριθμών)», στις 22.15, στον κινηματογράφο Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46, Μετρό Πανεπιστήμιο). Σε σκηνοθεσία του Σαβέριο Κοστάντζο, η ταινία πλησιάζει τα παιδικά και νεανικά τραύματα και το πως εξουσιάζουν τη μετέπειτα ζωή των ανθρώπων. Δύο τέτοια πρόσωπα περνούν άπειρα εμπόδια μέχρι να βρουν κοινή πορεία. Από βιβλίο που έκανε αίσθηση και που η ταινία το έβγαλε ασπροπρόσωπο. Η Αλμπα Ρορβάκερ ήταν υποψήφια για την ερμηνεία της στα «David di Donatello» του 2011. Για να κερδίσετε μια από τις 5 διπλές προσκλήσεις για σήμερα, στείλτε email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο subject «Tutto Italia». Οι νικητές θα ενημερωθούν στις 4 το μεσημέρι με email.

info

  • «Tutto Italia» στο Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46) και την Ελλη (Ακαδημίας 64)
  • Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία επισκεφθείτε το επίσημο website ή το blog