Buzz

Η Σάντρα Μπούλοκ κι ο Τέιτ Τέιλορ σάς καλούν σε επίδειξη Tupper

στα 10

Ο Τέιτ Τέιλορ κι η Σάντρα Μπούλοκ ετοιμάζονται για τα ολόδικά τους, αεροστεγώς κλεισμένα, πολύχρωμα και πολυδιάστατα Οσκαρ.

Η Σάντρα Μπούλοκ κι ο Τέιτ Τέιλορ σάς καλούν σε επίδειξη Tupper

Ο Τέιτ Τέιλορ έκανε το όνομά του πριν τρία χρόνια με τις «Υπηρέτριες», ταινία που βρέθηκε υποψήφια για τέσσερα Οσκαρ κι απέσπασε αυτό το δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Οκτάβια Σπένσερ. Τώρα ετοιμάζεται για το επόμενό του φιλμ… οικιακής οικονομίας, με τον τίτλο «Tupperware Unsealed» και θέμα, φυσικά, την αυτοκρατορία των αγαπημένων πλαστικών αποθηκευτικών σκευών και το πώς, από μια έξυπνη ιδέα μάρκετινγκ, τα Tupper έγιναν απαραίτητο εργαλείο σε κάθε (όχι μόνο αμερικανικό) σπίτι. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Μπομπ Κίλινγκ, που επικεντρώνεται στην προσωπικότητα της Μπράουνι Γουάιζ, τη γυναίκα που εμπνεύστηκε τα «Tupperware parties» τη δεκαετία του ‘50, την πρώτη γυναίκα που κόσμησε ποτέ το εξώφυλλο του Business Week ως επιχειρηματίας και που, στην πορεία, απολύθηκε μυστηριωδώς από την εταιρεία και πέθανε στην ανωνυμία.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μετά τον μοναχικό θρίαμβό της στο «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν θα κρατήσει η Σάντρα Μπούλοκ, πανέτοιμη, όπως φαίνεται, με την υποστήριξη του Τέιλορ και της πραγματικής ηρωίδας της, να διεκδικήσει ξανά ένα Οσκαρ ερμηνείας. Το βιβλίο διασκευάζει σε σενάριο, όπως και στις «Υπηρέτριες», ο ίδιος ο Τέιτ Τέιλορ.

«Ως σκηνοθέτης-σεναριογράφος,» δήλωσε για το στούντιο της Sony η διευθύντρια παραγωγής Χάνα Μινγκέλα, «ο Τέιτ έχει τη σπάνια ικανότητα κι ευαισθησία να αποτυπώνει τόσο τον ρομαντισμό, όσο και τους περιορισμούς μιας εποχής κι ενός τόπου – σ’ αυτήν την περίπτωση την Αμερική των προαστίων στη δεκαετία του 1950. Οι ήρωές του είναι άμεσα αναγνωρίσιμοι, αλλά και μοναδικά εμβληματικοί. Τέτοια ήταν και η μαγεία της Μπράουνι Γουάιζ. Και δεν υπάρχει καλύτερη ηθοποιός να ερμηνεύει στην Μπράουνι από τη Σάντι, μοιράζονται ένα μαχητικό θάρρος κι ένα ανεξάρτητο πνεύμα.» Οσο για τη συνεργασία σκηνοθέτη και πρωταγωνίστριας, ο Τέιτ Τέιλορ μοιάζει ενθουσιασμένος: «Η Σάντι κι εγώ προσπαθούσαμε εδώ και χρόνια να βρούμε μια αφορμή να συνεργαστούμε. Επιτέλους, είμαι πανευτυχής που εναποθέτω τα Tupperware στα χέρια της. Αυτό εδώ είναι ένα συλλογικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.»

Για ν’ αντιληφθεί κανείς καλύτερα το πνεύμα της ταινίας, η Μπράουνι Γουάιζ που διαφημιστικά εξιδανικεύτηκε ως η τέλεια νοικοκυρά του ’50, ήταν στην πραγματικότητα πρωτοπόρος επιχειρηματίας που εμπνεύστηκε κι έχτισε μόνη της το κοινωνικό δίκτυο μέσω του οποίου γυναίκες πωλήτριες μπορούσαν να κερδίζουν τα δικά τους χρήματα κι έτσι την ανεξαρτησία τους. Η ίδια της η πορεία, ωστόσο, οι συγκρούσεις της με τον ιδρυτή της εταιρείας, Ερλ Τάπερ και οι συνθήκες που περιβάλλουν την απομάκρυνσή της από τον εμπορικό κολοσσό υπογραμμίζουν τα τότε όρια της χειραφέτησης των γυναικών που εκπροσώπησε και υποστήριξε.

Ενώ το «Tupperware Unsealed» βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής, ο Τέιτ Τέιλορ ετοιμάζεται για την έξοδο στην Αμερική, τον Αύγουστο, της νέας του ταινίας, του biopic για τον Τζέιμς Μπράουν, «Get On Up» (διαβάστε περισσότερα εδώ).