Industry

Η Αθηνά Τσαγγάρη έχει την τιμητική της στο Film Society of Lincoln Center

στα 10

Με μια από τις ακριβοθώρητες προβολές της «Petra Going» η Αθηνά Τσαγγάρη θα βρεθεί καλεσμένη του Lincoln Center στη Νέα Υόρκη για να μιλήσει για τη δουλειά της.

Η Αθηνά Τσαγγάρη έχει την τιμητική της στο Film Society of Lincoln Center

Οταν, το 2002, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη, η «Διαρκής Αναχώρηση της Petra Going», προβλήθηκε στα Φεστιβάλ και βγήκε, συνεσταλμένα, στην Ελλάδα, το ελληνικό weird wave δεν είχε γεννηθεί ακόμα και η σκηνοθέτης έκανε, στην ουσία, δήλωση κινηματογραφικής ταυτότητας. Αυτή είναι η ταινία την οποία επέλεξε να προβάλει το Lincoln Center της Νέας Υόρκης, μαζί με το «Attenberg», στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν η Τσαγγάρη θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς και θα συζητήσει με προσκεκλημένους και κοινό.

petra going 607 «The Slow Business of Going»

Η Τσαγγάρη, άλλωστε, είναι η Filmmaker in Residence για το 2015 για το 53ο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Εκεί θα κάνει την αμερικανική πρεμιέρα της και η ολοκαίνουρια ταινία της, το «Chevalier» που λανσαρίστηκε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, βραβεύτηκε στο Σαράγεβο κι ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ του Τορόντο. Το «Chevalier» θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες το φθινόπωρο από τη Feelgood.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: