Buzz

Τρώγοντας με τον Ντέιβιντ Λιντς!

στα 10

Σε μια διαφορετική συνέντευξη του στο Food & Wine, o Ντέιβιντ Λιντς μίλησε για την εμμονή του με τα diners, για τον καφέ, για τη σωστή θέση της κουζίνας σε ένα σπίτι και για το αγαπημένο του κρασί.

Τρώγοντας με τον Ντέιβιντ Λιντς!

Εχει σταματήσει από καιρό να μιλάει για τις ταινίες, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στις παράλληλες δραστηριότητές του (ζωγραφική, αρχιτεκτονική, μουσική κ.ά.) και όταν μιλάει το κάνει για να διαδόσει τις πρακτικές του υπερβατικού διαλογισμού.

Σε μια διαφορετική του όμως συνέντευξη, ο Λίντς μίλησε για το φαγητό, τις γεύσεις που αγαπάει και όλα αυτά που τον κάνουν ένα αξιότιμο bon viveur - ακόμη και σε κάτι τόσο απλό όσο ένα φλυτζάνι καφέ - δίνοντας με τον δικό του τρόπο μερικές συμβουλές για καλύτερη ζωή!

Τι τρώει για γεύμα: Είναι κάτι που αποκαλώ «Dr. Bieler's broth». Είναι μαϊντανός, κολοκύθι, πράσινα φασόλια και σέλινο. Το μαγειρεύεις και μετά το αλέθεις σε μια πηχτή πράσινη σούπα. Ο Dr. Bieler το εφηύρε στα 60s σαν ένα είδος «καθαριστικού» του οργανισμού. Μετά από αυτό τρώω επτά αμύγδαλα.

Για την εμμονή με τα diners στο έργο του: Ενας ποιητής θα μπορούσε να γράψει τόμους για τα diners, γιατί είναι πανέμορφα. Είναι λαμπερά φωτισμένα, με υπέροχες σερβιτόρες. Μπορεί να υπολείπονται στο θέμα της υγείας, αλλά νομίζω πως το φαγητό σε ένα diner είναι κάτι που αξίζει να εξερευνήσεις περιοδικά. Λατρεύω το σούπερ τραγανό, σχεδόν καμμένο μπέικον!

2

Για το χαρμάνι καφέ που παρασκευάζει ο ίδιος: Δοκιμάζω με κλειστά μάτια διάφορα είδη καφέ και τα ανακατεύω. Και επιστρέφω πάντα στο ίδιο. Ο καφές πρέπει να είναι βελούδινος, με δυνατή γεύση. Ο καφές πρέπει να προωθεί την ευτυχία!

Για το που πρέπει να βρίσκεται η κουζίνα σε ένα σπίτι: Η κουζίνα πρέπει να βρίσκεται σε ξεχωριστό δωμάτιο στο σπίτι και πρέπει να είναι φτιαγμένη από τσιμένο και ανοξείδωτο ατσάλι, με πολύ δυνατό απορροφητήρα. Για μένα δεν είναι σωστό να μυρίζει ούτε η κουζίνα ούτε όλο το σπίτι από τις μυρωδίες όταν μαγειρεύεις.

Για το αγαπημένο του κρασί: Κυρίως το Μπορντό, όπως το Chateau Lynch-Bages. Σε ειδικές περιπτώσεις πίνω Latour και είναι σχεδόν σαν σοκολάτα. Εχει τόσο δυνατή γεύση. Είναι απίστευτο.

Για τη ζάχαρη: Η ζάχαρη κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένου, αλλά μετά από λίγο σε ρίχνει πολύ. Την έκοψα λίγο πολύ από τη διατροφή μου. Εκτός από τα cupcakes. Αυτά μου αρέσουν.

Περισσότερος Ντέιβιντ Λιντς: