Buzz

Τα «Δολοφονικά Αμαξίδια», ο Χρυσός Αλέξανδρος του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στις αίθουσες από την Filmcenter ΤΡΙΑΝΟΝ

στα 10

Μόλις λίγες ώρες μετά τη βράβευσή του με τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκη, μαθαίνουμε πως τα «Δολοφονικά Αμαξίδια» του Ατίλα Τιλ θα βγουν στις ελληνικές αίθουσες από την εταιρία διανομής Filmcenter Τριανόν.

Flix Team
Τα «Δολοφονικά Αμαξίδια», ο Χρυσός Αλέξανδρος του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στις αίθουσες από την Filmcenter ΤΡΙΑΝΟΝ

Μόλις έγινε γνωστό πως η ταινία «Δολοφονικά Αμαξίδια» του Ατίλα Τιλ από την Ουγγαρία, που κέρδισε χθες το βράδυ τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στους Ζόλταν Φένιβεσι, Σάβολτς Τούροτσι και Άνταμ Φέκετε θα βγεί σύντομα στις ελληνικές αίθουσες από την εταιρία διανομής Filmcenter ΤΡΙΑΝΟΝ.

Διαβάστε αναλυτικά: 57o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Βραβεία κατά του ρατσισμού και του απομονωτισμού - αγάπη μόνο

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ρουπάζοφ, ενός πρώην πυροσβέστη που μια γενναία επιχείρηση καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αλλά ο Ρουπάζοφ είναι αποφασισμένος να σταθεί στα δυο του πόδια, πάση θυσία. Τουλάχιστον, έτσι όπως η ιστορία του ξετυλίγεται στο κόμικ των έφηβων Ζόλικα και Μπάρμπα που επίσης πάσχουν από κινητικά προβλήματα. Μέχρι τη στιγμή που ο Ρουπάζοφ, που φέρει μικρές ομοιότητες και με τον πατέρα του Ζόλικα, θα εμφανιστεί στον «πραγματικό» κόσμο και θα παρασύρει τα δυο αγόρια σ' έναν αγώνα ταχύτητας με τη ζωή, με όχημα τα αμαξίδια. Ο Ούγγρος Ατίλα Τιλ, τη στιγμή ακριβώς που η χώρα του χαρακτηρίζεται από έντονα ρατσιστικά ρεύματα, παρουσιάζει μια ταινία που δε μιλά για τον ρατσισμό, απλώς τον αποκλείει, οριστικά, στην πράξη. Οι δυο πρωταγωνιστές του είναι μη επαγγελματίες ηθοποιοί, οι ίδιοι με τα κινητικά προβλήματα των ηρώων τους και, πράγματι, στέκονται θαυμάσια απέναντι στον Ζάμπολτς Θουρόζι του «White God». Οι τρεις τους συνθέτουν ένα αταίριαστο γκρουπ έτοιμο για περιπέτεια, σ' ένα φιλμ που διατρέχει τα είδη, από το βαλκανικό γουέστερν στο γκανγκστερικό θρίλερ κι από την εφηβική κομεντί στο υπερηρωικό animation.

Διαβάστε ολόκληρη τη γνώμη του Flix για τα «Δολοφονικά Αμαξίδια», την πιο αλλοπρόσαλα αντιρατσιστική ταινία του Φεστιβάλ

kills on wheels 607

H ταινία του Ατίλα Τιλ άνοιξε επίσημα το πρόγραμμα του «East of the West» στο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και πήρε το πρώτο της μεγάλο βραβείο στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Δείτε εδώ το τρέιλερ:


Κριτικές, πρόσωπα, ρεπορτάζ. Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν τις δέκα ημέρες του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τον τρόπο του Flix.

Kills on Wheels 607