Buzz

«Triangle of Sadness»: Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Ρούμπεν Οστλουντ, μετά τον Χρυσό Φοίνικα

στα 10

Με το «The Square», ο Σουηδός Ρούμπεν Οστλουντ κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 70ό Φεστιβάλ Καννών πριν δυο βδομάδες. Κι έχει ήδη την επόμενη ταινία του στα σκαριά.

«Triangle of Sadness»: Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Ρούμπεν Οστλουντ, μετά τον Χρυσό Φοίνικα

Ο Ρούμπεν Οστλουντ, ο Σουηδός σκηνοθέτης λίγο παλιότερα του «Force Majeur», παρουσίασε φέτος, πριν δυο βδομάδες, την καινούρια του ταινία, «The Square» και κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα. Με ενθουσιασμό και με ορμή.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix: Κάννες 2017 - Το «The Square» του Ρούμπεν Οστλουντ, είναι ο πρώτος σοβαρός διεκδικητής του Χρυσού Φοίνικα για φέτος / Σινεμά σαν κοινωνικό πείραμα, με κυνικό χιούμορ και περισσή ευφυΐα, που κατορθώνει να σε διασκεδάζει και να σε ταράζει την ίδια στιγμή.

the square 607 «The Square»

Το μεγάλο, αυτό, βραβείο, είχε τρεις άμεσες συνέπειες για τον Ρούμπεν Οστλουντ. Κατ' αρχάς, πράγμα που δεν μαθαίνουμε με χαρά, αυτή τη στιγμή ξαναμοντάρει το «The Square», για να το αυξήσει σε διάρκεια, από τα 142 λεπτά στις τρεις ώρες. Από την άλλη, έχει έτοιμη μια μικρού μήκους ταινία, που λέγεται «What It’s Like to Win the Palme d’Or» και που, όπως δείχνει ο τίτλος του, γύρισε την ίδια βραδιά που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα. Και, τέλος και σημαντικότερο, έχει στα σκαριά νέα ταινία.

Cannes Awards 2017

Η επόμενη ταινία του Ρούμπεν Οστλουντ λέγεται «Triangle of Sadness» - αυτό είναι το τρίγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα στα φρύδια, πάνω από τη μύτη, κάτω από το μέτωπο, το σημείο αυτό όπου η ηλικία δείχνει τις πρώτες της ρυτίδες. Η ταινία καταπιάνεται με τον χώρο του μόντελινγκ, αλλά, όπως φαίνεται, μ' έναν αντι-Ρεφν τρόπο. Οπως αναφέρει το Variety, η ταινία εκτυλίσσεται μέσα σ' ένα γιοτ και αυτή είναι η μικρή σύνοψη: Πρωταγωνιστές είναι δύο μοντέλα που αντιμετωπίζουν διαφορετικές συνέπειες λόγω της ηλικίας τους. Ο άνδρας μοντέλο ξαφνικά αρχίζει να χάνει μαλλιά και βλέπει τις προοπτικές του να συρρικνώνονται. Η γυναίκα μοντέλο είναι λεσβία και απορρίπτει συστηματικά τις προσφορές πλούσιων αντρών.

Κρίνοντας από τις ως τώρα ταινίες του Ρούμπεν Οστλουντ, τίποτα δεν θα είναι τόσο πεζό όσο ακούγεται κι όλα θα είναι ντυμένα μ' ένα πέπλο ευπρόσδεκτου, σαρδόνιου κυνισμού. Ανυπομονούμε.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: 70ό Φεστιβάλ Καννών: O Χρυσός Φοίνικας στο «The Square» του Ρόυμπεν Οστλουντ