Industry

Τρία ελληνικά projects στο Torino Film Lab

στα 10

Τα καλά νέα για το ελληνικό σινεμά συνεχίζονται!

Τρία ελληνικά projects στο Torino Film Lab

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των πέντε Ελλήνων σκηνοθετών που θα συμμετέχουν φέτος στο φεστιβάλ του Βερολίνου, έρχεται αυτή του Torino Film Lab που παρουσιάζει τα επιλεγμένα projects για το φετινό του πρόγραμμα Stage & Pitch.

To πρόγραμμα που απευθύνεται σε δημιουργούς των οποίων το σενάριο βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, φιλοδοξεί να τους βοηθήσει να το ολοκληρώσουν μέσα από μια 9μηνη διαδικασία από workshops και online sessions με την καθοδήγηση αναγνωρισμένων σεναριογράφων και συμβούλων.

Ανάμεσα στα 16 projects που επιλέχθηκαν για την φετινή διοργάνωση, συναντάμε τρεις ελληνικές συμμετοχές. Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Σιαμάκ Ετεμάντη οποίος φέτος έκανε αίσθηση με την μικρού του μήκους «Cavo d'Oro». Ο τίτλος του φιλμ είναι «Πάρι» και είναι μια συμπαραγωγή της Ελλάδας και του Ιράν, χώρα καταγωγής του σκηνοθέτη.

Ενας ακόμη μικρομηκάς, ο Στέργιος Πάσχος («Ελένη», «Largo») ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλου μήκους του που θα έχει τον τίτλο «Γουρούνια στον Ανεμο».

Η τρίτη ταινία που έχει επιλεγεί είναι το «Home» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, του οποίου η πρώτη μεγάλου μήκους «Luton», έχει ολοκληρώσει τα γυρισματά της και βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης.

Τα σενάρια, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα συμμετάσχουν στην διάρκεια του φεστιβάλ του Τορίνο σε ένα public pitching με σκοπό την βράβευση του καλύτερου και την προσέλκυση επενδυτών.