Φεστιβάλ / Βραβεία

Τρεις ελληνικές και μία κυπριακή ταινία στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο

στα 10

Από τις 16 ως τις 24 Αυγούστου, το κινηματογραφικό Σεράγεβο θα μιλάει ελληνικά!

Τρεις ελληνικές και μία κυπριακή ταινία στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο, που θα διαρκέσει από τις 16 ως τις 24 Αυγούστου, η ελληνόφωνη παρουσία είναι παραπάνω από δυνατή. Με μια ελληνική ταινία στο Διαγωνιστικό Τμήμα, δυο ντοκιμαντέρ και μια κυπριακή μικρού μήκους, οι θεατές και το industry θα πάρουν μια καλή ιδέα για το τι συμβαίνει, τουλάχιστον κινηματογραφικά, στην Ελλάδα και την Κύπρο αυτόν τον καιρό.

Η ταινία του Δημήτρη Μπαβέλα, «Runaway Day», συμμετέχει στο Επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα, κάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα της. Το φιλμ είναι ένα μωσαϊκό από πορτρέτα σύγχρονων ελλήνων, καθώς προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους μέσα στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Μαρία Σκουλά, Μάκης Παπαδημητρίου, Ερρίκος Λίτσης, Χρήστος Στέργιογλου και Εύα Βόγλη. Δείτε το τρέιλερ του «Runaway Day» παρακάτω.

Στο τμήμα των Ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο δύο ελληνικοί τίτλοι, ο «Μανάβης» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου (διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ) και το «The Cleaners» του Κωνσταντίνου Γεωργούση, που καταγράφει τον εφιάλτη του νεοναζισμού όπως βιώνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Τέλος, στην ενότητα των ταινιών μικρού μήκους θα προβληθεί η «Αννα», η 22λεπτη ταινία του Κύπριου σκηνοθέτη Σπύρου Χαραλάμπους.

Οπότε τον Δεκαπενταύγουστο μην ξεχαστείτε στις παραλίες: ο νους σας στο Σεράγεβο! Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο εδώ.

Runaway Day Trailer (2012) from Dimitris Bavellas on Vimeo.