Buzz

Νεκρά κορίτσια στα δάση: Τρέιλερ για το «Twixt» του Κόπολα

στα 10

Ενα πρώτο τρέιλερ «Twixt», του καινούργιου, goth παραμυθιού, του Φράνσις Φορντ Κόπολα, μόλις κυκλοφόρησε. Οχι, δεν μας μάγεψε...

Νεκρά κορίτσια στα δάση: Τρέιλερ για το «Twixt» του Κόπολα
Σε είδα στα όνειρά μου: Ο Βαλ Κίλμερ συναντά την Ελ Φάνινγκ

«Just you wait, you will be very surprised». Με αυτές γεμάτες υποσχέσεις λέξεις κλείνει το τρέιλερ του «Twixt», έχοντας όμως αφήσει στη διάρκειά του, μάλλον ανάμεικτες εντυπώσεις.

Η ιστορία του, είναι αυτή ενός β διαλογής συγγραφέα ιστοριών με μάγισσες και κατάρες, που φτάνει σε μια χαμένη στο χάρτη, μικρή πόλη της Αμερικής, για να ανακαλύψει το θέμα του επόμενου βιβλίου του, σε μια σειρά φόνων γεμάτων μυστήριο και τον νέο του συνεργάτη, στο πρόσωπο του τοπικού σερίφη.

Δυστυχώς, παρά την σχεδόν γοτθική ατμόσφαιρα της εγκαταλελειμμένης πόλης, οι σκηνές στον «πραγματικό κόσμο», μοιάζουν με το υλικό μιας b movie, περισσότερο αστείες, παρά υποσχόμενες τρόμο.

Ευτυχώς, οι γκρίζες σκηνές των «ονείρων» (;) του συγγραφέα, εκεί που ο ο Βαλ Κίλμερ συναντά την δολοφονημένη(;) Ελ Φάνινγκ και μια σειρά από χαρακτήρες που κατοικούν στο ομιχλώδες στιλιζαρισμένο, goth σύμπαν τους, δημιουργούν μια ριζικά διαφορετική αίσθηση.

Στο Comic-Con, ο Κόπολα υποσχέθηκε να παρουσιάσει το «Twixt» σαν μια καινούργια κινηματογραφική εμπειρία, καθώς όχι μόνο κάποιες από τις σκηνές του είναι γυρισμένες σε 3D, αλλά καθώς σκοπεύει να ταξιδέψει με το φιλμ και κάνοντας «remix» των εικόνων του, ζωντανά, για το κοινό.

Προφανώς, κάτι τέτοιο θα κάνει στην πρώτη προβολή του φιλμ στο Τορόντο, αλλά, αναμφίβολα μια «κανονική» εκδοχή θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Το τρέιλερ πάντως είναι απόλυτα συμβατικό στην φόρμα του (αν εξαιρέσεις τη φωνή του Τομ Γουέιτς που δεν μοιάζει με αυτή του τυπικού αφηγητή), και δυστυχώς, όχι ακριβώς ενθουσιαστικό.